Hirdetés

Megduplázódhat a PlayStation 5 exkluzív játékainak költsége az előző generációhoz képest

|

A PlayStation korábbi fejese meg is jósolta, mennyi lehet a vállalat egyetlen játékának büdzséje. Nem kicsi.

Hirdetés

Egészen kiváló exkluzív címeket hoztak nekünk az előző konzolgenerációban a Sony házon belüli fejlesztőcsapatai, elég csak például olyan kalandokra gondolni, mint a Marvel's Spider-Man, a God of War, az Uncharted 4: A Thief's End vagy éppen a Ghost of Tsushima. Pont az ilyen játékok miatt is ennyire népszerűek a Sony konzoljai, ám a fejlesztésük korántsem olcsó mulatság.

Shawn Layden több évig volt a Sony videojátékos részlegének a feje, mielőtt 2019-ben távozott pozíciójából. Elmondása szerint már az újabb nagyszabású PS4-játékok fejlesztési költsége is elérte a 100 millió dollárt, és azt jósolja, hogy a PS5-ös címek esetében már 200 milliós büdzsével lehet számolni játékonként. Ráadásul úgy véli, a költségek csak még tovább növekednek majd a jövőben.

Hirdetés

A PlayStation korábbi feje szerint a nagy videojátékos vállalatok egy olyan stratégiával fognak majd küzdeni a növekvő költségek ellen, amely még inkább a folytatásoknak ad csak teret. Ebben lehet is valami, hiszen a már bejelentett PS5-exkluzívok között sok olyan címet találni, ami egy kellőképpen megalapozott franchise új darabja lesz. Persze azért újdonságokra is számíthatunk, hiszen például a Days Gone fejlesztői egy teljesen friss IP-n ügyködnek.

Egyébként hamarosan új bemutatót hoz nekünk a PlayStation, melynek során még többet megtudhatunk majd a PlayStation 5-re (és jó darabig még PS4-re is) érkező újdonságokról.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)