Hirdetés

Megegyezett a Cyberpunk 2077 miatt perelő részvényesekkel a CD Projekt

|

A tényleges bírósági tárgyalás helyett inkább kifizetett 1,85 millió dollárt a Cyberpunk 2077 kiadója.

Hirdetés

Ugyan a CD Projekt számos játékosnak visszaadta a pénzét, akik elégedetlenek voltak a Cyberpunk 2077 állapotával a megjelenésekor, mégis voltak, akik bíróságra vitték volna a kiadót, amiért nem igazán valós színben tüntették fel a rajt előtt, milyen minőséget képvisel a szerepáték. A félrevezető, emiatt a CD Projekt hírnevének és pénzügyi helyzetének is ártó viselkedés miatt tavaly karácsonykor adtak be keresetet a kiadó részvényesei, ami nemrég zárult le peren kívüli megegyezéssel.

Erről egy, a befektetőknek szóló közleményt adott ki honlapján a CD Projekt, amiben arról tájékoztatják a részvényeseket, hogy a perben közös képviselettel rendelkező csoportnak a biztosítójukkal közösen 1,85 millió dollárnyi kártérítést fizetnek ki.

Hirdetés

A közleményben persze a CD Projekt kategorikusan kiköti, hogy a megegyezéssel egyáltalán nem ismerik el a céget, vagy annak vezetőit ért vádakat, hanem ennél sokkal praktikusabb okokból döntöttek a megállapodás megkötése mellett.

"A cég szeretné kijelenteni, hogy a megegyezés megkötésére vonatkozó döntésének alapja (I) az USA-ban történő további jogi eljárás időtartama és költsége, amik a bíróság döntésétől függetlenül megjelennének, (II) a megállapodás központi rendelkezéseinek elfogadása a cég biztosítója által, (III) a céget és más vádlottakat képviselő, az Egyesült Államokban dolgozó jogi iroda javaslata a megállapodás elfogadására, (IV) a bevett eljárás az Egyesült Államokban, hogy hasonló kereseteket peren kívüli megegyezéssel zárjanak le."

- áll a részvényeseknek szóló dokumentumban.

A CD Projekt egyébként látszólag tényleg úgy érzi, az utóbbi egy évben sikerült kipofozniuk a Cyberpunk 2077-et, a hibajavításokról ugyanis elkezdik a hangsúlyt áttenni az új tartalmak készítésére. Továbbá a cég elnöke szerint az is természetes, hogy hamarosan elkezdik a játék folytatásának munkálatait is.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)