Hirdetés

Megéri a Sonynak PC-re is kiadni a PS-exkluzív játékokat, további portok jönnek

|

A vállalat legfrissebb pénzügyi eredményei megerősítették azt, amit a Naughty Dog nyilatkozott korábban.

Hirdetés

Az eredetileg PlayStation konzolokra készült Uncharted: Legacy of Thieves Collection és a The Last of Us Part I PC-s portjai is problémásak voltak a megjelenésükkor, sőt utóbbit még most is javítják a fejlesztők. Ennek ellenére a Naughty Dog megerősítette, hogy a jövőben is tervezi a játékok fejlesztését mindkét platformra, amely passzol a Sony azon stratégiájához, hogy a PlayStation-exkluzív játékait szépen-sorban kiadja PC-re is, legutóbb például a Returnal jelent meg

A vállalat arról beszámolt már, hogy a PlayStation 5 eladásai szárnyalnak, és most az is nyilvánvalóvá vált a 2022-es pénzügyi évre vonatkozó jelentéséből, hogy megéri neki PC-re portolni. 

Hirdetés

A jelentés ugyanis azt is tartalmazza, hogy a PlayStation branden kívüli platformokon megjelenő belsős címek eladásaiból mennyi bevétele származik a Sonynak, az elmúlt két pénzügyi év számai pedig igencsak figyelemre méltóak. A 2022-es pénzügyi év szinte megduplázta a 2021-es eredményeket ebben a szegmensben, vagyis körülbelül 1,4 milliárd dollár helyett 2,4 milliárdot termelt.

Bár a vizsgált kategóriába tartoznak a perifériák is (mint például a kontrollerek és a PSVR 1-2), így nem csak egyedül a PC-s verziók felelnek minden bevételért, azonban az említett időszakban olyan portokat adott ki a Sony, mint a Marvel's Spider-Man Remastered, a Marvel's Spider-Man: Miles Morales, a Sackboy: A Big Adventure, a Returnal és a The Last of Us Part I, ez a felhozatal pedig magáért beszél (mivel a Sony pénzügyi éve április 1-től március 31-ig tart, ezért a PC-s God of War még a 2021-es pénzügyi évhez tartozik, hiszen 2022 januárjában jelent meg). 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Nem meglepő hát, hogy a Sony azt is belefogalmazta a jelentésbe, hogy az új IP-k létrehozása és az élő szolgáltatások fejlesztésének felerősítése mellett céljuk folytatni a katalógusuk címeinek PC-re való kiadását is, a legutóbbi spekulációk alapján pedig a Ratchet & Clank: Rift Apart lehet a következő port. Ti melyik PlayStation-játéknak örülnétek még ezen a platformon?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)