Hirdetés

Megint egy tánc másolása miatt perlik a Fortnite készítőit, de most jobb esélyekkel

|

A Fortnite alkotóinak korábbi haragosainál felkészültebben fordult a bírósághoz a Justin Bieber és Britney Spears koreográfiain is dolgozó táncos.

Hirdetés

Több érdekes, a játékmenetet érintő fejlemény is van a Fortnite háza táján, miután nemrég kiderült, hogy marad az eredetileg ideiglenesnek szánt építkezés nélküli mód, illetve úgy tűnik, megint kézbe vehetünk egy ikonikus fegyvert a battle royale-ban.

De a játék körül most egy újabb jogi ügy is alakul: ismét bírósághoz fordult az egyik játékbeli emote alapját adó tánckoreográfia kitalálója, és kártérítést kér a munkájából profitáló Epic Gamestől.

Hirdetés

Nem ez az első ilyen eset, a hihetetlen népszerűségnek örvendő Floss tánc kitalálója, Backpack Kid mellett egy rapper és egy zenész is perelte már a Fortnite készítőit, mindegyikük azt állította, hogy az Epic az engedélyük és megfelelő kompenzációjuk nélkül használta fel a munkájukat a játékbeli emote-ok készítéséhez. Az ő esetükben viszont a játékot fejlesztő stúdió azzal tudott érvelni, hogy a művészek nem védették le a táncmozdulataikat, amire egyszerűbb mozdulatok esetén nincs is lehetőség, csak komplexebb mozdulatsorokról lehet védjegyet bejegyezni.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Legújabb ellenfelük, Kyle Hanagami (illetve jogi képviselői) viszont felkészültebben adták be a keresetüket, és egy olyan tánc kapcsán mentek perre, ami bejegyzett védjeggyel rendelkezik. A 

Hanagami által kitalált, eredetileg 2017-ben közzétett táncmozdulatok, és a Fortnite "It's Complicated" emote-ja közötti, nehezen tagadható egyezésről készítettek is egy alapos összehasonlító videót a koreográfus ügyvédei, ezzel ti is meggyőződhettek róla, hogy tényleg nehéz lesz kimagyarázni az esetet.

A kereset szerint a Fortnite készítői nem jelezték a játékban, hogy a koreográfus munkáját használták fel, emellett "nem kérték a hozzájárulását ahhoz, hogy felhasználják, újraalkossák, eladják, vagy egy derivatív alkotást hozzanak létre a [védjegyként] bejegyzett koreográfia alapján." Hanagami és a jogászai azt követelik, hogy az Epic hagyjon fel a kérdéses emote forgalmazásával, és adják át az eladásaiból származó nyereséget a szellemi termék eredeti kitalálójának - erről persze nem tudjuk, mekkora összeg lehet.

Egy nyilatkozat szerint egyébként a keresettel a táncos egyben a többi koreográfusnak is igazságot szeretne szolgáltatni, akiket megkárosított az Epic, igaz, erre maximum morális síkon van esélyük, a korábban elbukott perek indítóinak nem tudnak majd kártérítést kérni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)