Hirdetés

Megjelent, majd gyorsan el is tűnt egy botrányos játék a GOG-ról

|

A Devotion korábban a Steam kínálatából is el lett távolítva.

Hirdetés

A Steam tele van hulladékkal, mert nincs megfelelő ellenőrzési rendszer, a Valve szinte egyáltalán nem szűri a platformjára felkerülő tartalmakat. A tavaly februárban megjelent, tajvani fejlesztésű Devotion kapcsán viszont mégis lépett, miután kiderült, hogy a játékban egy a kínai elnököt, Hszi Csin-pinget kifigurázó easter egg található. A kínai cenzorok nagyon komolyan veszik, ha valaki a vezetőt Micimackóhoz hasonlítja.

A fejlesztőcsapat később elnézést kért, elismerte hibáját, és a minőségellenőrzésre fogta, hogy ilyen megtörténhetett.

Hirdetés

A Red Candle Games aztán a CD Projektnél keresett menedéket, és sikerrel járt: a Devotion rövid ideig megvásárolható volt a GOG-on, aztán hirtelen eltűnt. A platform üzemeltetői ezt azzal indokolták, hogy rengeteg üzenetet kaptak a játékosoktól, és ennek következtében táncoltak vissza. A fejlesztők remélik, kaphatnak egy második esélyt, mert ők csak jó játékot akartak csinálni, és nagyon sajnálják, hogy egy ilyen kellemetlenség útját állja a forgalmazásnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)