Hirdetés

Megtudtuk, mit tervez a Tomb Raiderrel és a Square Enixtől megvásárolt többi franchise-zal az Embracer Group

|

Nem azért tették rá a kezüket a Deus Ex, Thiefre és Legacy of Kain játékok jogaira is, hogy aztán hagyják őket parlagon heverni.

Hirdetés

Ha nem is szólt akkorát, mint az Activision Blizzard vagy akár a Bungie felvásárlása, jó sok szemöldök szaladhatott homlokközépig, amikor tulajdonosaik arról értesültek, hogy a Sqaure Enix túladott néhány IP kivételével, mint például a Life is Strange és a Just Cause, túladott a teljes nyugati portfólióján. A vevőként színre lépő Embracer Group (a Koch Media, a Saber Interactive és a THQ Nordic tulajdonosa) potom 300 millió dollárért nemcsak a Crystal Dynamics, az Eidos Montreal és a Square Enix Montreal stúdiókat kaparintotta meg, hanem a Tomb Raider, a Deus Ex, a Thief, a Legacy of Kain és más játékok jogait is.

Hirdetés

A negyedik negyedéves pénzügyi jelentés alapján a cégcsoport nem zárt olyan jó évet, mint az iparág többi szereplője, 525 millió dolláros bevétel mellett 168 milliós mínusz az eredmény. A jövőre vonatkozó tervekben viszont már bérelt helyük van a legújabb szerzeményeknek is.

"A legutóbbi negyedév zárása után tovább erősítettük fejlesztői kapacitásunkat és IP-portfóliónkat azáltal, hogy megállapodást kötöttünk a Crystal Dynamics, az Eidos Montreal és a Square Enix felvásárlásáról, beleértve a Tomb Raider, Deus Ex, Thief, Legacy of Kain és más IP-kat. A bejelentés rendkívül pozitív visszhanggal járt. Hatalmas potenciált látunk nemcsak a folytatásokban, hanem remake-ekben, remasterekben, spinoffokban, valamint transzmédia projektekben csoport szerte"

- fogalmaz a jelentés.

Az Embracer Group már korábban is nagy lelkesedéssel újított fel régebbi játékokat (gondoljunk csak a Destroy All Humans! remake-re), tehát a belengetett tervek jól illeszkednek a cég eddigi gyakorlatába. A megnevezett franchise-ok közül eddig csak a Tomb Raider Unreal Engine 5-ös folytatásáról tudunk, de alighanem csak idő kérdése, hogy kiderüljön, mikor kapunk például új Deus Exet vagy Legacy of Kain játékot.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Ami pedig a médiumokon átívelő franchise-építést illeti, a Dark Horse Entertainment korábbi felvásárlása biztosítja, hogy képregények és egyéb kiadványok formájában olyanok is megismerkedjenek a brandekkel, akik nem feltétlenül játszanak. És meglehet, több olyan kollaborációra látunk majd példát a jövőben, mint a Netflixnél fejlesztés alatt álló Tomb Raider anime sorozat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)