Hirdetés

Megugrottak a PS4 eladások a koronavírus alatt

|

A kifutó konzolra még mindig rengetegen vásároltak játékokat, melyhez értelemszerűen nagyban hozzájárult a The Last of Us Part II megjelenése is.

Hirdetés

Bár a jelenlegi konzolgeneráció leköszönőben van, a COVID-19 miatti egészségügyi rendelkezések következtében a játékok iránti kereslet megnőtt. Rengetegen vásároltak PlayStation 4-re digitálisan játékot az elmúlt időszakban, melynek köszönhetően az egyik legsikeresebb pénzügyi negyedévet sikerült összehozni a konzol történetében.

Hirdetés

Ahogy az egy kifutó konzol esetében várható, a PlayStation 4 gépek és a fizikai játékok eladásai csökkentek, egészen pontosan 22 százalékot az előző éveshez képest. Ezt viszont kiegyensúlyozza az az elképesztő ugrás, mely a digitális eladásokból származott az áprilistól júniusig terjedő negyedévben: 83 százalékot emelkedtek a számok, így hozva összesen 3,72 milliárd dollárnyi bevételt a Sony konyhájára.

A cég a siker kapcsán megemlíti a júniusban megjelent The Last of Us Part II-t, mely nagyban hozzájárulhatott a pénzügyi sikerhez, hiszen a botrányok ellenére remekül fogyott. A Ghost of Tsushima szintén rekordokat döntött eladások terén, de már a jelenlegi pénzügyi negyedévhez tartozik, így majd csak október elején hallhatunk arról, hogy mennyiben járult hozzá a cég sikereihez.

A PlayStation divízió összesen 5,65 milliárd dollárral zárta a pénzügyi negyedévet, ami 36 százalékkal magasabb, mint a tavaly ilyenkor közzétett adatok, és a legtöbb bevételt hozó április-júniusi negyedév az egész PlayStation történetében. Mostanra több 112 millió PS4 fogyott el összesen és a PS Plus előfizetők száma is meghaladja a 45 milliót, ami azt jelenti, hogy legalább minden harmadik PS4-tulaj rendelkezik előfizetéssel is.

A Sony továbbra is hasonló bevételekkel tervez, de azt is hozzáteszik, hogy a PS5 megjelenése jóval magasabb működési költségeket ró majd a a cégre, ami teljesen normális, ha valaki egy új hardverrel jelentkezik a piacon.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)