Hirdetés

Megvásárolta a Capcom egy részét Szaúd-Arábia

|

Emellett a Nexonban is részesedést szerzett az olajmonarchia.

Hirdetés

Eddig is történtek felvásárlások, összeolvadások és kisebb-nagyobb részesedés megkaparintásával járó befektetések a videojáték-iparban, ám az utóbbi időben látványosan felgyorsult a piaci koncentráció folyamata. Csak januárban bejelentkezett a Take-Two a Zyngáért, ajánlatot tett a Microsoft az Activision Blizzardnak, amit utóbbi készséggel el is fogadott, továbbá a Bungie úgy döntött, hogy van az pénz, amiért hajlandó csatlakozni a Sonyhoz.

A megszokott vásárlói körön ugyan kívül esik, de fontos tényező a piacon Szaúd-Arábia is, amelynek állami befektetési alapja cirka 500 milliárd dollárt kezel, és csupa olyan jövőálló projektbe invesztál, amelyek azután is az államkasszát fogják gyarapítani, hogy már az utolsó csepp kőolajat is kitermelték.

Hirdetés

A PIF (vagyis Public Investment Fund) nemrég körülbelül 1 milliárd dollárt fordított arra, hogy két nagy játékkiadóban is részesedést szerezzen. Mindegy 332 millióért megvásárolta a Capcom 5 százalékát, míg a maradékból az online játékairól elhíresült dél-koreai Nexon ugyanekkora hányadát csaphatta hozzá a portfóliójához.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Bloomberg forrásai szerint az alap befektetési céllal költött pénzt, egyelőre szó sincs arról, hogy többségi tulajdon elérésére törekedne az említett kiadókban.

Ezt megelőzően a szaúdiak bevásárolták magukat több nagy e-sport szervezetbe, illetve tavaly az Activision Blizzard, az Electronic Arts és a Take-Two kisebb részvénypakettjeit is megszerezték.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)