Hirdetés

Megy az üzengetés: a Microsoft szerint képtelenség, hogy Sony PlayStation megbukjon

|

Terjedelmes esszét adott ki a Microsoft, amiben megint megmagyarázzák, hogy semmi baj az Activision-Blizzard felvásárlással.

Hirdetés

Nagy-Britannia Verseny- és Piacfelügyeleti Hatósága (CMA) is kritikus a Microsoft hatalmas felvásárlásával kapcsolatban, amit a Sony is minden platformon próbál ellehetetleníteni. Természetesen a Redmondiak mindent elkövetnek azért, hogy megvédjék az üzletet, emiatt még egy weboldalt is létrehoztak, most pedig egy méretes esszében magyarázzák, hogy a Sonynak úgy is mindegy, hiszen akkora játékosbázisuk van, hogy nem számít, ők milyen kapcsolatba kerülnek az Activision-Blizzarddal.

Az angliai hatóság szerint a bekebelezés kedvezőtlen hatással lenne a PlayStation márkanévre és annak előfizetési opcióira. Nehezményezik továbbá, hogy a Microsoft az ABK megszerzésével olyan előnyhöz juthatnak a streaming piacon, ami az Amazon, a Google és az Nvidia érdekeit is sértené.

Hirdetés

A Microsoft szerint a CMA egyik legkomolyabb aggodalma, hogy a felvásárlás milyen hatást gyakorol majd a PlayStationre, amivel kapcsolatban azonnal megjegyezték, hogy értelmetlen ezzel foglalkozni, hiszen a Sony az ABK játékaival, vagy azok nélkül is jelentősen több játékossal rendelkezik, mint az Xbox. Ehhez hozzátették, ha minden egyes Call of Duty játékos átpártolna Xboxra PlayStationről, még akkor is többen lennének a Sony térfelén.

"Röviden, a Sony nem sérülne egy hipotetikus CoD-mentes piaci helyzetben, a cég »önérzetes« nyilatkozatai pedig jelentősen eltúlozzák a Call of Duty fontosságát és figyelmen kívül hagyják a Sony egyértelmű lehetőségét a válaszadásra."

A CMA vizsgálódásának második fázisa januárban ér véget, ennek eredményét március elsejéig közzé teszik.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)