Hirdetés

Mélyrepülésben a CD Projekt Red részvények a Cyberpunk 2077 elhalasztása után

|

Nemcsak a játékosok türelme fogyott el, hanem a befektetőké is, minek következtében nagyot esett a cég értéke.

Hirdetés

Mindenki hibázik, ám amikor közvetlenül a célvonal előtt bukik el, az különösen fájdalmas. A sokáig piedesztálon hordozott, már-már tévedhetetlennek gondolt CD Projekt Red most épp ezzel a helyzettel küzd, ugyanis azután, hogy kiderült, már sokadik alkalommal csúszik a Cyberpunk 2077 megjelenése, kereszttűz alá került úgy az előrendelésüket nagy számban visszamondó vásárlók, mint a tulajdoni hányaduktól szabadulni igyekvő részvényesek oldaláról. És persze voltak néhányan, akik halálosan megfenyegették a fejlesztőket.

Hirdetés

Látszólag valami nagyon félrecsúszhatott, mert egymást követik a cégről igencsak negatív képet festő értesülések, a kötelező túlórától az ügyvezető rendkívül szerencsétlenül megfogalmazott szavaiig. Holott nyáron még minden csodálatosan festett, a januári 6,8 milliárd dollárról augusztusra 9,6 milliárdra emelkedett a tőzsdén jegyzett vállalat értéke, amiben elvitathatatlan szerepet játszott a Netflix nagy sikerű Vaják sorozata, a Nintendo Switchre is kiadott The Witcher 3, valamint természetesen a Cyberpunk 2077 megjelenését övező hype részeként a nagy számú előrendelések formájában testet öltött bizalom a játékosok részéről. Most ellenben a részvények darabját 116,5 helyett már csak 85 dollárnak megfelelő összegen jegyzik, ami mintegy 25 százalékos gyengülést, és ebből fakadóan ugyanekkora mértékű értékvesztést jelent.

Tegyük azért hozzá, hogy bár a helyzet drámainak tűnik, csupán annyi történt, hogy beárazta a piac a CD Projekt Redet, ha tényleg megjelenik december 10-én a Cyberpunk 2077, és a várakozásoknak megfelelően kimagasló értékeléseket kap, továbbá remekül is fogy, akkor újra az égbe fog szökni a részvényárfolyam. Ha ellenben megint elhalasztja a stúdió a játékot, netán hosszú hónapokra, az viszont megintcsak ártana a reputációjának, csökkentené a cég értékét, és helyzetbe hozná azokat, a piaci szereplőket akik fontolgatják, hogy kihasítanának belőle egy darabot maguknak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)