Hirdetés

A Metro Exodus és a Satisfactory miatt jó negyedévet zárt a THQ Nordic

|

Sőt, a Coffee Stain új játéka jobban nyitott PC-n, mint a Goat Simulator.

Hirdetés

A THQ Nordic elképesztő mértékben költekezik, rengeteg fejlesztőstúdiót kebelezett be az elmúlt években, egyet például épp ma.

Hirdetés

Az, hogy ilyen nagy mértékben tud invesztálni, azért különösen meglepő, mert jellemzően középszerű játékokat ad ki, amik nem hozhatnak bődületesen sok pénzt. Az elmúlt negyedév megjelenései viszont javítottak az átlagon. A februárban kiadott Metro Exodus minden fejlesztési és marketingköltséget visszatermelt, a Satisfactory pedig a Coffee Stain legjobb PC-s startját produkálta, annak ellenére, hogy csak az Epic Games Store-ból lehet elérni. Pontos eladási számokat nem tudunk, csak azt, hogy január 1. és március 31. között a THQ Nordic csoport 1,65 milliárd svéd korona (kb. 50 milliárd forint) bevétellel számolhatott, ami 158%-os növekedés az előző év első negyedéhez képest. Ebből 784 millió korona a Deep Silvernek köszönhető. A 4A Games már meg is állapodott a kiadóval még egy AAA projektre.

Jelenleg 80 játék áll fejlesztés alatt, ebből 48-at még nem jelentettek be. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)