Hirdetés

Soha nem látott számokat produkál a Microsoft videojátékos részlege

|

Az éves bevétel már 10 milliárd dollár felett van, míg az Xbox Live felhasználók száma is csak növekszik.

Hirdetés

Tény, az elmúlt időszakban történt pár érdekes döntés a Microsoft üzletpolitikájában, azonban a számok egyelőre őket igazolják.

Hirdetés

A Microsoft számára június 30-ával véget ért az előző üzleti év, a jelentések alapján az óriásvállalat elég jó helyzetben van. Negyedéves szinten a cég 2,3 milliárd dolláros bevételre tett szert konzol- és játékrészlegének köszönhetően, míg ez a szám éves szinten már a 10 milliárd dolláros határt is átlépte.

Ez durván 1 milliárdos dolláros növekedést jelent, mind negyedéves, mind éves szinten a tavalyi üzleti évhez képest. A Microsoft kiemelte, hogy az Xbox szoftverekből és szolgáltatásokból származó bevétel 36%-os növekedésen esett át az előző évhez képest, amit inkább a harmadik féltől származó címeknek tudhattak be, mintsem a saját fejlesztésű játékaiknak. Ez mondjuk nem túl meglepő, ha belegondoltok.

Ha összehasonlítjuk a nagy rivális Sony eredményeivel, akkor még mindig van hová fejlődni, hiszen a japán cég évente több mint 17 milliárd dollárt termel a PlayStationnek és eladott játékaiknak köszönhetően. A másik nagyágyú, a Nintendo a tavalyi jelentések szerint már jóval kevesebb, a Microsofthoz viszont kifejezetten közeli 9,7 milliárd dollárra tett szert a korábbi jelentések alapján.

Az Xbox Live szolgáltatás aktív felhasználóinak száma is pozitív fejlődésen ment keresztül, hiszen az elmúlt évhez képest 4 milliós növekedést elérve jelenleg egy 57 milliós felhasználóbázisról számolt be a Microsoft.

Az "Xbox-divízió" hatalmas szerepet játszott a Microsoft üzleti növekedésében, így nem csoda, hogy az idei E3 alkalmával be is jelentette a cég, hogy dolgoznak már az új konzolon. A hét elején el lehetett csípni egy kis utalást a Microsoft weboldalán, miszerint az augusztusi gamescomon be is mutatják az új hardvert, ám a cég ezt cáfolta. Azért érdemes lesz majd figyelni, hátha lesz valami apróság.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)