Hirdetés

Az EA, a Valve és a PUBG Corp. felvásárlásán gondolkozik a Microsoft?

|

A legfrissebb pletykák szerint a Microsoft tényleg mindent megtenne annak érdekében, hogy megerősítse a saját portfólióját, akár a világ egyik legnagyobb kiadóját is felvásárolná.

Hirdetés

A Polygon értesülései szerint egy Microsofthoz közel álló forrás jelentette, hogy a cégen belül komoly átszervezések vannak, ami arra enged következtetni, hogy a vállalatnál épp felkészülnek arra, hogy bekebelezzenek egy kiadót.

Hirdetés

Az Xbox divízió feje, Phil Spencer nemrég a Microsoft igazgatótanácsába is bekerült, ami szerinte azt mutatja, mennyire elkötelezett a cég a gaming irányába. Ennek az elkötelezettségnek a következő lépése lehet egy nagy bejelentés, ami elemzők szerint a közeljövőben megtörténhet. A pletyka szerint a vállalatnál fontolgatták, hogy az EA, a Valve, vagy a PUBG Corp. köré vessék-e ki a hálójukat. Kétségtelen, hogy mondjuk egy EA bekebelezésével hatalmas lökést kapna a Microsoft játékos részlege.

Azt már jó ideje tudjuk, hogy a vállalat nem sajnálja a pénzt az ilyen üzletekre, hiszen 2014-ben a Minecraftot fejlesztő Mojangot 2,5 milliárd dollárért vásárolták fel. Azt már egyébként 2009-ben is pletykálták, hogy az MS megvenné az EA-t, a Microsoft vezetősége akkor azonban tagadta a dolgot. Egyelőre egyik vállalat sem kommentálta az esetet. Szerintetek elképzelhető, hogy az EA egyszercsak a Microsoft égisze alatt folytatja a munkát?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)