Hirdetés

A Microsoft nem zárkózik el attól, hogy Switchre és PlayStationre adjon ki játékokat

|

A kiadó számos, korábban több platformra fejlesztő stúdiót kebelezett be az elmúlt években, de ez nem jelenti, hogy kizárólag magáénak akarja őket.

Hirdetés

Azon nem lepődtünk meg, hogy az eleve a Microsoftnak dolgozó Playground Games (Forza Horizon sorozat) és az Undead Labs (State of Decay) 2018-ban beolvadt az Xbox Game Studiosba, viszont velük együtt a Ninja Theory (DmC, Hellblade) és a Compulsion Games (We Happy Few) is a Microsofté lett, nem beszélve az Obsidian Entertainmentről, az inXile Entertainmentről és a Double Fine Studiosról. Utóbbi háromnak jelenleg is készül olyan játéka, ami PC és Xbox One mellett PS4-re és/vagy Switchre is megjelenik, de közülük egyedül a Psychonauts 2-nek lesz a Microsoft a kiadója.

Hirdetés

Furcsa lesz majd a játék PlayStation 4-es dobozán Microsoft logót látni, de elképzelhető, hogy ez a jövőben újra előfordul. A Game Informernek nyilatkozva Matt Booty, az Xbox Studios vezetője - elsősorban a Double Fine játékai kapcsán - elmondta, hogy ha látják értelmét a többplatformos megjelenésnek, nem mondanak nemet rá. Megvizsgálják, hogy a játékoknak abból származna-e előnye, ha több platformon lennének elérhetők, vagy inkább abból, hogy a saját platformjaikon tudják őket minden lehetséges eszközzel támogatni. Példaként említette a Minecraftot, amit a felvásárlás ellenére ugyanúgy bővítenek, fejlesztenek más gyártók platformjain is. Az interjúban érintették továbbá a The Outer Worlds-öt, az Obsidian új szerepjátékát, melyet a Private Division fog kiadni (PC-re, Xbox One-ra, PS4-re és Switchre), de ha sorozattá bővítik, a Microsoft a saját kezébe veszi a gyeplőt.

Az exkluzivitásnak látható előnyei vannak, hiszen kevés multiplatform játék lett olyan csiszolt,  mint egy Forza vagy a God of War. Reméljük, a Microsoft jól dönt majd, akár a Double Fine, akár más csapatok játékairól lesz szó.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)