Hirdetés

A Microsoft felvásárolhatja a Twittert?

|

Ha a pletykák igaznak bizonyulnak, akkor könnyen előfordulhat, hogy a Microsoft megkaparintja az egyik legnagyobb közösségi oldalt, a Twittert.

Hirdetés

Több forrás is arról számolt be nemrég, hogy néhány nagyobb vállalat azt tervezi, hogy hivatalos ajánlatot fog tenni a Twitter felvásárlására, elvégre ha valakinek sikerül megszereznie, az magabiztosan megvetheti a lábát a közösségi szolgáltatások területén. 

A TechCrunch jelentette, hogy az érdeklődők között olyan gigászok vannak, mint a Google, a Salesforce, a Verizon és a Microsoft, utóbbi a rossznyelvek szerint mellékesen azért is szeretné megszerezni a Twittert vagy felsrófolni az árát, hogy ne a világ egyik vezető, felhő alapú technológiákkal foglalkozó cége, a Salesforce legyen a befutó (a Microsoft szóvivője természetesen cáfolta ezt). A CNBC értesülései alapján még az év vége előtt megkötésre kerülhet az üzlet, ugyanis a Twitter igazgatótanácsa örömmel fogadná az ajánlatokat, ugyanakkor jelenleg még messze vagyunk egy tényleges megállapodástól. 

A lehetséges felvásárlás hírére a Twitter részvényárfolyama 22 százalékkal növekedett, amely azt jelzi, hogy a piac pozitívan reagálna az üzletre. A Microsoft júniusban 26 milliárd dollárért vásárolta fel a LinkedIn közösségi hálózatot és nem kizárt, hogy a Twitter lesz a következő. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)