Hirdetés

A Microsoft köszöni, az Xbox One szépen lépked előre

|

A Microsoft közzétette a legújabb pénzügyi jelentésétt, melyből kiderül, hogy szerintük elég jól teljesít mostanában az Xbox One.

Hirdetés

A Microsoft nemrég közzétette a legújabb pénzügyi jelentését, amelyből megtudhattuk, hogy hogyan teljesített a cég videojátékos biznisze a legutóbbi negyedévben, amelynek szeptember 30-án lett vége.

Hirdetés

Az Xbox divízió általánosságban a cég More Personal Computing nevű szektorába tartozik, amely az előző negyedévben 9,4 milliárd dolláros bevételt termelt. Ez mindenképpen növekedés az első negyedév 9,3 milliárdos bevételéhez, még ha nem is olyan nagy mértékű, mint amilyenre a cég esetleg számított.

A videojátékos bevételek is hasonló ütemben növekedtek, ugyanis az első negyedéves 1,896 milliárdhoz képest 1%-ot sikerült nőnie ennek a részlegnek, de ebben az is elég nagy szerepet játszott, hogy a hardveres bevételek számottevően csökkentek.

Szerencsére azért jó hírek is vannak, ugyanis kiderült, hogy az Xbox Live felhasználóbázisa 47 millióról 53 millióra növekedett, szóval az érdeklődés a platform online játékai iránt mindenféleképpen magas. Az ebben rejlő potenciált egyébként a cég is felismerte, ugyanis a Satya Nadella szerint ez az a terület, amiben mindenképpen fejlődni szeretnének:

"Azt várjuk a videojátékos üzletágunktól, hogy idővel minél több emberhez eljusson a Microsoft játékai és szolgáltatásai által biztosított élmény. Ez azt jelenti, hogy alapvetően újra kell gondolnunk azt, ahogy az eredményeinket mérjük ezen a piacon. Mindenképpen folytatjuk az innovációt konzolon, PC-n, valamint az élő szolgáltatások körében, ugyanis nagy lehetőségeket látunk az e-sportban és a streamelésben. A szoftveres részlegünk 20%-os növekedése mindenképpen azt mutatja, hogy van potenciál ebben a lehetőségben."

Ezen a ponton már szinte minden nagyobb cég meglátta ezeket a lehetőségeket, szóval kíváncsiak vagyunk rá, hogy a Microsoft fel tud-e zárkózni majd a konkurenciához. Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)