Hirdetés

Xbox One X - az elemzők szerint 17 milliót fognak eladni belőle

|

Az elemzők legújabb becslései szerint még a magasabb ár ellenére is rengeteg fog elkelni az Xbox One legújabb kiadásából.

Hirdetés

A Microsoft az idei E3-on végre hivatalosan is bemutatta a legújabb, Xbox One X névre hallgató konzolját, ami egy lényegesen erősebb hardveres konfigurációt tartalmaz, mint a konzol jelenlegi kiadásai. Ezzel természetesen együtt jár az is, hogy maga a gép egy kicsit többe fog kerülni, mint kisebb testvérei, ami miatt persze sokan kételkednek a sikerében, viszont egy elemző cég szerint nincs ok az aggodalomra.

A DFC Intelligence nevű kutatócsoport becslése szerint az Xbox One X-ből 17 millió darabot fognak eladni 2021 végéig, ami azt jelenti, hogy akkora már összesen 63 millió eladot konzolnál jár majd a Microsofot, már ami az Xbox One családot illeti. David Cole, a cég elemzője szerint sajnos nem lesz könnyű dolga a konzolnak, ha igazán érvényesülni akar a piacon:

"Az Xbox One X egy drága platform, ami főleg azoknak a játékosoknak szól, akik szeretnének jó minőségű grafikát, de nem akarnak erős PC-re költeni. Ez egy viszonylag szűk réteg, amit nehéz megcélozni még úgy is, hogy egyébként egyre népszerűbbek a 4K felbontású kijelzők. Mind a Nintendo Switch, mind pedig a PlayStation 4 olyan szolgáltatásokat és szoftvereket kínálnak, ami nagyon vonzza a vásárlókat."

Cole szerint az is nagy hátrány, hogy rengeteg exkluzív van, ami független játék és valószínűleg nem fogja kihasználni a konzolban rejlő nyers lóerőt, arról már nem is beszélve, hogy a gép húzóerejének szánt 4K felbontás egyszerűen nem akkora ugrás, mint amit anno a standard és a HD felbontás között tapasztalhattunk. Igazából tényleg nem könnyű megérteni, hogy pontosan milyen sikert is vár a Microsoft ettől a lépéstől, főleg ha figyelembe vesszük azt is, hogy a PlayStation 4 már korábban átlépte a 60 milliós álomhatárt, így egy újabb konzol kifejlesztésébe való beruházás talán nem a legjobb ötlet a lemaradás megoldására.

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)