Hirdetés

A Microsoft felvásárolja az Obsidian Entertainmentet?

|

Amennyiben hitelesnek bizonyulnak a Kotaku forrásai, nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az összes aláírás a helyére kerüljön.

Hirdetés

A Kotaku három belsős informátorra hivatkozva írt arról, hogy a Microsoft épp az utolsó simításokat végzi egy olyan megállapodáson, amelynek köszönhetően a cég felvásárolná a jelenleg független fejlesztőként működő Obsidian Entertainmentet. 

Hirdetés

A tárgyalásokhoz közel álló források szerint immár egyáltalán nem az a kérdés, hogy létrejön-e az üzlet, csupán az nem dőlt még el, pontosan mikor veszi meg a Microsoft az Obsidiant, egy másik informátor szerint pedig nagyjából 90 százalékban már minden részletet tisztázott a két fél. Az utóbbi időben nem ez lenne az első nagyobb bevásárlása a Microsoftnak, elvégre az idei E3-on jelentették be, hogy megvették az Undead Labs, a Ninja Theory, a Playground Games és a Compulsion Games csapatát, illetve alapítottak egy teljesen új stúdiót is The Initiative néven. 

Az Obsidian Entertainmentnek korábban olyan remek játékokat köszönhettünk, mint a Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords, a Neverwinter Nights 2, a Fallout: New Vegas, vagy épp a South Park: The Stick of Truth és a Pillars of Eternity mindkét része. 

Egyelőre mindkét fél, tehát a Microsoft és az Obsidian munkatársai is csak annyit tettek hozzá mindehhez, hogy híresztelések kapcsán nem nyilatkoznak. Mindenki döntse el maga, hogy ebben a kitérésben benne van-e maga a válasz is. 

A kérdés adott: szerintetek milyen címet kellene fejleszteni az Obsidiannak a Microsoft berkein belül? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)