Hirdetés

Miközben neked nem jutott PlayStation 5, van, aki 12 milliós haszonnal árulta őket

|

221 darab PlayStation 5-öt vásárolt meg az illető, értelemszerűen nem saját használatra.

Hirdetés

Igazán gyorsan kellett lenni ahhoz, hogy az ember már most egy PlayStation 5 konzol boldog tulajdonosa lehessen. Hazánkba is nagyon kevés érkezett a Sony újgenerációs gépéből, nálunk is alig akad a szerkesztőségben olyan kolléga, akinek most egy ilyen futurisztikus csoda csücsül a nappalijában.

Sejteni lehetett, hogy az egyértelműen elkerülhetetlen készlethiányt kihasználják majd az üzérek, a különböző magyar Facebook-csoportok és aukciós oldalak is tele voltak túlárazott PlayStation 5-ökkel. 

A Business Insider cikkéből viszont most az derül ki, hogy volt, aki egészen nagy tételben űzte ezt az ipart. A Mark F néven emlegetett illető ugyanis összesen 221 PlayStation 5-öt vett meg azért, hogy busás haszonnal továbbadja őket.

Hirdetés

Ezzel az akciójával egyetlen hét leforgása alatt 40 ezer dollár, vagyis 12 millió forint tiszta hasznot termelt. A 22 éves üzér nagyjából kétszeres áron adta el a PlayStation 5-öket, így jött össze a csillagászati nyereség. Az egész ügyben talán az a legérdekesebb, hogy hogyan sikerült Mark F-nek egyáltalán megvennie ennyi PS5-öt.

A Business Insider szerint valószínűleg többféle néven, más-más címeket megadva, és nem mellékesen sok különböző bankkártyát használva lehet csak összehozni egy ilyen mutatványt. Nagy kérdés, hogy a jövőben hogyan tudják megelőzni az online boltok az ilyen spekuláns felvásárlásokat, vannak azért pozitív példák is.

Nyitókép: Business Insider 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)