Hirdetés

Milliárdokért vásárol stúdiókat a Star Wars: Knights of the Old Republic remake fejlesztőinek anyavállalata

|

Csak az elmúlt két évben hatvannál több eredményes akvizíciót zárt le a Gearboxot és a Saber Interactive-ot is birtokló Embracer Group. Most bejelentett még egyet.

Hirdetés

Mivel általában kisebb halakra úszik rá (persze akadnak méretesebb zsákmányai is), és egyébként sem annyira előtérben lévő szereplője a piacnak, mint a Microsoft vagy a Sony, ezért nem is keltenek akkora médiavisszhangot az Embracer Group vásárlásai. Holott 2020 óta nem kevesebb, mint 62 céget kebelezett be 8,2 milliárd dollár értékben, túlnyomórészt játékfejlesztő-stúdiókat.

Ezzel a svéd cégcsoport már 116 egységnél jár, amelyeket gondos mérlegelés után rendelnek valamelyik kiadó alá. Ezeket ti is jól ismeritek: többek között a THQ Nordic, a Coffe Stain Holding, a Gearbox Entertainment, a Koch Media és a Saber Interactive szerepel a listán.

Hirdetés

A költekezésnek, és ezzel együtt a további terjeszkedésnek még távolról sincs vége, erősítette meg Lars Wingefors a kizárólag előfizetés fejében olvasható Financial Timesnak. Az Embracer Group ügyvezetője szavaiból kiviláglik, hogy lényegében erre épül az üzleti stratégiájuk.

"Ha csak egy játékot tudsz csinálni, nagy üzleti kockázatot vállalsz, de ha 200-at, mint mi, akkor jóval kisebb a rizikó."

Ennek szellemében folytatja tehát az Embracer Group, amit megkezdett, és további, a múltban már bizonyított stúdiókkal gyarapítja trófeái számát. Amelyek egyébként azért is mondanak nagy százalékban igent a svédek ajánlatára, mert túl azon, hogy a cégstruktúrán belül kijelölik az újoncok számára a helyet, többnyire békén hagyják a menedzsmentet, és nem bonyolítják feleslegesen a hierarchiát.

"Látjuk más cégek küszködését, amit az okoz, hogy feleslegesen felhizlalják a vízfejet, amelyik aztán elkezdi szabályozni az alkotókat, és ettől lassan szétesik az egész. Nálunk nincs központi döntéshozatal kereskedelmi szempontból."

Wingefors azt is elmondta, hogy a közeljövőben elsősorban az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Lengyelországban terjeszkednének, méghozzá kimondottan azzal a céllal, hogy a free-to-play játékok piacán is megvessék a lábukat. Ezzel szemben az Embracer Group legújabb szerzeménye kanadai, és egészen más szegmensben mozog.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A cégcsoporton belül a Saber Interactive szárnyai alá helyezett, és pillanatnyilag a Star Wars: Knight of the Old Republic PlayStation 5-re és PC-re bejelentett remake-jén dolgozó Aspyr megvásárolja az egykori BioWare-veteránok által alapított Beamdogot. A leendő tulajdonos teljes mellszélességgel támogatni kívánja a frissen bejelentett MythForce projektet, de az is a célkitűzések között szerepel, hogy további klasszikus játékokat újítsanak fel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)