Hirdetés

Minimálisra csökkent az esélye, hogy a Microsoft vagy a Sony megvehesse a Ubisoftot

|

Bejöttek a Tencent nyomulását előrejelző fülesek, az üzlet következtében új platformokat vesznek célba a Ubisoft játékai.

Hirdetés

Augusztus elején írta meg a Reuters hírügynökség több forrás egybehangzó állítására támaszkodva, hogy a Tencent kész jelentős mértékben növelni körülbelül 5 százalékos részesedését a Ubisoftban, méghozzá akkora mértékben, hogy túlszárnyalja a jelenleg a gyeplőt a kezében tartó Guillemot család tulajdoni hányadát. Azóta kiderült, hogy a megszellőztetett üzlet valóban létrejött azzal a különbséggel, hogy a kínaiak nem rontottak ajtóstól a házba.

A Tencent ugyanis első lépésben 300 millió dollárt fizet a Guillemot Bros. vállalatnak, amely az alapítók családi cége, és jelenleg a Ubisoft legnagyobb részvényese. Az összegért cserébe ennek a 49,99 százalékát kapja meg a befektető 5 százaléknyi szavazati joggal egyetemben. Továbbá a megállapodás keretében lehetősége nyílik 9,99 százalékra növelni saját részesedését a Ubisoftban.

Hirdetés

Bár kínaiak mélyen a zsebükbe nyúltak, körülbelül 80 dollárért, a piaci ár duplájáért vették meg a papírokat, sőt azt is vállalták, hogy további forrásokat bocsátanak a Guillemot család rendelkezésére adósságrendezés és részvényvásárlások céljából, Yves Guillemot ügyvezető közleménye nem hagyott kétséget afelől, hogy továbbra is ők irányítanak. A Tencent legközelebb csak 8 év múlva növelheti részesedését, a most megszerzett papírokat 5 évi nem adhatja el, és az alapítóknak elővásárlási joguk van. Ugyanígy nem szólhat bele a befektető a Ubisoft vezetésének összetételébe, valamint nem is vétózhat meg a működéssel kapcsolatos döntéseket.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hogy mindez mégis miért éri meg a kínaiaknak túl azon, hogy a Guillemot családdal összefogva a Ubisoft 29,9 százaléka felett rendelkeznek? Leginkább azért, mert a Tencent játékipari tevékenységének fő célcsoportját a mobiljátékosok jelentik, és az a cél, hogy a Rainbow Six (Rainbow Six Mobile), valamint a The Division (The Division Resurgence) mellett a Ubisoft többi AAA kategóriás franchise-a eljusson az iOS-es és androidos eszközöket játékplatformként használók emberek milliárdjaihoz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)