Hirdetés

Mit gondolsz, hányszorosan múlták felül a Hitman 3 eladásai a második részét?

|

Az IO Interactive vezetője egy beszédes számmal érzékeltette a 47-es ügynök legújabb kalandjának sikerét, a bevételekből még egy új stúdióra is futja.

Hirdetés

Az eddig sem volt titok, hogy a januárban megjelent Hitman 3 jól eltalált folytatás lett, hiszen nem csak a kritikusok dicséreteit zsebelte be (a GameStar értékelését itt olvashatod), de a fejlesztési költségek megtérüléséhez is csak egyetlen hétre volt szüksége.

A fejlesztő IO Interactive nem is engedi el a gyeplőt, most éppen hét új DLC-vel bombázza a közönséget a hét fő bűn tematikájára felhúzva, a stúdiót vezető Hakan Abrak pedig nemrég a GamesIndustry.biznek adott videóinterjújában mesélt arról, hogy milyen volt saját kézbe venni a franchise jogait, miután a Square Enix lemondott a róluk.  

Hirdetés

Az anyagban egy újabb beszédes szám hangzott el a Hitman 3 sikerével kapcsolatban: Hakan szerint az új játék 300%-kal jobb eladásokat produkált, mint a 2018-as Hitman 2, ami a kiugróan gyenge sztoritól eltekintve egyébként szintén nem volt rossz játék. A CEO egyúttal kiemelte, hogy eddig ez az IO legjobb kritikákat elért és legjövedelmezőbb alkotása is, miközben ez az első cím, amit függetlenként dobtak piacra.

A Hitman 3 sikerének farvizén pedig a dán fejlesztő máris terjeszkedni kezdett, az IOI Malmö után ugyanis hamarosan megnyitja a harmadik stúdióját IOI Barcelona néven. Az erről szóló bejelentés szerint a spanyolországi csapat minden folyamatban lévő munkába besegít majd, a felsorolás a Hitmant, a Project 007-et, és egy "be nem jelentett IP-t" említ konkrétan.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)