Hirdetés

Miután a Paradox leépítette a bukott játékát fejlesztő stúdiót, most megszabadul tőle

|

Nem tart többé igényt a kiadó a The Lamplighters League, a BattleTech és a Shadowrun Trilogy mögött álló csapat szolgálataira.

Hirdetés

Amilyen jól indult, olyan csúnya véget ért a Paradox Interactive és a Harebrained Schemes kapcsolata. A svéd kiadó még akkor figyelt fel az egykori FASA Interactive (egy belsős Microsoft stúdió) veteránjaiból verbuválódott Harebrained Schemes munkásságára, amikor a Seattle-i csapat minimális összegből, közösségi finanszírozással megtámogatva pár év leforgása alatt három Shadowrun szerepjátékot is letett az asztalra, amelyek kimondottan jó értékeléseket kaptak.

A stúdió ezt követően egy jóval nagyobb volumenű projektbe vágott bele, a mecha-rajongókat és a taktikai játékok kedvelőit célzó BattleTech kiadását már a Paradox vállalta magára, s miután roppant elégedett volt a végeredménnyel, pár hónappal a megjelenést követően tett is egy visszautasíthatatlan ajánlatot. 

Hirdetés

Ez 2018-ban volt, azóta viszont nemcsak a mézeshetek múltak el, hanem a szerelem is a jelek szerint, mivel az új tulajdonos még azelőtt, hogy a Harebrained Schemes befejezhette volna legújabb játékát, a csapat nagyját szélnek eresztette. Az irreálisan magas áron és a szörnyű időzítésen felül ez is közrejátszhatott abban, hogy a The Lamplighters League végül nem igazán tudta lenyűgözni a kritikusokat, és ami még rosszabb, csúnyán elhasalt a pénztáraknál. Bizonyára kapott valamennyit azért a Paradox, hogy már első nap berakhatta a Microsoft a Game Passbe, de nem eleget ahhoz, hogy megtérüljön a befektetés.

Akkor úgy tűnt, hogy itt véget is ért a történet, ám az események újabb fordulataként a felek közös közleményben tudatták, hogy elválnak útjaik. Megvizsgálták a további együttműködés lehetőségét, de a Paradox nem akar folytatást, sem hasonló műfajú játékot, ezért stratégiai és kreatív indokokra hivatkozva külön folytatják. A 2024. január 1-jén életbe lépő szakítás egyértelmű vesztese a Harebrained Schemes, amely az év végéig még támogatja a The Lamplighters League-et, utána viszont megtépázva, az általa fejlesztett játékok jogaitól megfosztva kénytelen új lehetőségek és befektetők után nézni. Drukkolunk a srácoknak, hogy ne kelljen lehúzniuk a rolót, de félő, hogy nagyon nehéz időszak vár rájuk.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)