Hirdetés

Sokat költenek játékon belül a Call of Duty: Modern Warfare rajongói

|

A játékosok többet költenek a battle passekre és mikrotranzakcióra, mint korábban a szezonbérletekre és pályacsomagokra.

Hirdetés

Szinte minden évben a Call of Duty az egyik legnagyobb bevételt hozó cím, a tavaly megjelent Modern Warfare azonban minden várakozást túlteljesített. Azon felül, hogy  persze elképesztően sokan vásárolták meg az aktuális COD-ot, a játékon belül is magas költési hajlandóság figyelhető meg, emiatt a reboot képes volt túlszárnyalni a Black Ops 4 mikrotranzakciós bevételeit is. 

Hirdetés

Ez a siker annak köszönhető, hogy az Activision más üzleti modellt választott a Modern Warfare számára, azaz szezonbérletek és pályacsomagok helyett battle passekkel és mikrotranzakciós vásárlási lehetőségekkel ösztönözte pénzköltésre a játékosokat. A jelek szerint a Fortnite és más, szolgáltatásként működő játékok megoldása elnyerte a CoD közönségének tetszését is, akik szívesebben fizetnek olyan konstrukcióért, ami jobban jutalmazza, ha haladást érnek el a meccsek közben. A váltásnak köszönhetően időarányosan - tehát a megjelenést követő első negyedévben - mintegy 4%-kal múlta felül a Modern Warfare a Black Ops 4 játékon belüli vásárlásból származó bevételeit. Csak az első hónapban 78,7 millió dollár jött össze ilyen módon, ami majdnem utoléri a korábbi rész teljes első negyedéves teljesítményét (92,9 millió dollár). A Modern Warfare 2019 legtöbb bevételt termelő játéka lett konzolokon, és PC-n is benne van az első tízben, tehát az Activision részvényesei nyugodtan hajthatják álomra a fejüket.

Nektek is jobban tetszik az új modell, vagy visszasírjátok azokat az időket, amikor pályacsomagokkal bővült a Call of Duty?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)