Hirdetés

Mondhat bárki bármit, rengeteg pénzt termelt a Diablo Immortal

|

Hiába a kritikus hangok és a csökkenő lelkesedés: a játékipar kedvenc vicce így is elképesztő bevételeket hozott néhány hét alatt.

Hirdetés

A Diablo Immortal a bejelentésekor felháborította a játékosközösséget, és azóta is sokaknál csak a Blizzard rosszabb viccei közé tartozik. Ugyan a játékélmény sok ponton védhető, a monetizáció már nem annyira, ez pedig kezdi már kikezdeni a legelhivatottabb Diablo rajongókat is.

Az Activision Blizzard pénzügyi részlegét ez kevéssé érdekli. Az ott dolgozók valószínűleg már azt tervezgetik, hogy mire költik majd az év végi bónuszaikat, miközben a Diablo Immortal gyakorlatilag nyomtatja a pénzt.

Hirdetés

MobileGamer és az AppMagic jelentése szerint az első napokban még napi 1 millió új letöltő érdeklődött az ARPG iránt, de mostanra a letöltési hajlandóság lelassult. Összesen 10 millióan szedték le a játékot az első 30 napban, ők 48,99 milliónyi bevételt pakoltak össze a mikrotranzakciókból.

Összehasonlításképp az Apex Legends (ami nem sokkal az Immortal előtt érkezett) 11,6 millió dollárt hozott össze, de 21,8 millióan töltötték le az első hónapjában. Rövid távon a pénzügyi oldalról nagyon jól keresett a Diablo, de kérdéses, hogy hosszútávon is fenntartja majd-e ezt a lendületet.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)