Hirdetés

Most akkor a Sekiro: Shadows Die Twice is a Microsofthoz került?

|

Sok ilyen és ehhez hasonló kérdés fog felmerülni még az Activision Blizzard felvásárlása kapcsán.

Hirdetés

Tegnap robbant az utóbbi évek legnagyobb játékipari bombahíre, ugyanis kiderült, hogy a Microsoft nem kevesebb mint 68,7 milliárd dollárért felvásárolja az egész Activision Blizzard cégóriást cakk-pakk. Nyilván egy ekkora méretű akvizíció számos kérdést felvet, és cseppet sem mellékesen egy hatalmas botránysorozatot is a nyakába vesz ezzel a Microsoft, sőt akár neki is foghat saját metaverzuma megvalósításának.

Érdemes azonban a konkrét kérdéseket külön-külön is megvizsgálni. Sokakat érdekel például az, mi lesz a jövőben a sorsa bizonyos IP-knek, melyeket korábban az Activision adott ki. A Sekiro: Shadows Die Twice is a Microsofthoz került például?

Hirdetés

Nos, az a helyzet, hogy külön kell választani a kiadási jogokat és azt, ha egy stúdió konkrétan birtokolja-e az adott IP-t. Bizonyos esetekben egy kézben futnak össze a szálak, de egyáltalán nincs mindig így. És nem ez a helyzet ebben az esetben sem. A Sekiro: Shadows Die Twice jogai a fejlesztőknél, vagyis a FromSoftware csapatánál vannak, így senki se számítson arra, hogy az Xbox maga kezdi el bővíteni a franchise-t, netán egy Xbox-exkluzív Sekiro: Shadows Die Twice 2 fejlesztésébe fognak a FromSoftware nélkül.

Fontos azt is megjegyezni, hogy mivel a Sekiro: Shadows Die Twice egy független játék, a Microsoft egyedül nem dönthet úgy, hogy beteszik az Xbox Game Pass kínálatába, ha ez egyszer megtörténik, akkor előzetesen meg kell erről egyeznie a zöldek illetékeseinek és a FromSoftware-nek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az szerződésekbe persze nem látunk bele, így simán elképzelhető az is, hogy valamiféle időbeni korlátot állapítottak meg, tehát X évig csak az Activision adhat ki új Sekiro játékot. Ebben az esetben a FromSoftware-nek meg kell várnia a határidőt, és csak annak letelte után kereshet meg más kiadókat egy esetleges Sekiro 2 ötletével. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)