Hirdetés

Mostantól az Embracer Groupé a Crystal Dynamics, az Eidos-Montréal és velük együtt a Tomb Raider és a Deus Ex is

|

Lezárult a Square Enix nyugati fejlesztőstúdióit és több értékes franchise-át érintő akvizíció.

Hirdetés

Májusban vált publikussá, hogy a THQ Nordicot, a Saber Intercative-ot és a nemrég névváltáson átesett Koch Mediát és sorai között tudó Embracer Group megegyezett a Square Enix-szel, és meglepően kedvezőnek tűnő összegért, mindössze 300 millió dollárért átveszi a japánoktól a Crystal Dynamics, az Eidos-Montréal és a Square Enix Montréal stúdiókat. Ezzel párhuzamosan pedig olyan franchise-ok jogai is a médiakonglomerátum tulajdonába kerülnek, mint a Deus Ex, a Legacy of Kain, a Thief és a Tomb Raider.

A felvásárlást - mint minden hasonlót -, természetesen még jóvá kell előbb hagynia egy sor szabályozó szervnek az Egyesült Államoktól, az Európai Unión át Japánig. De most már fogalmazhatunk nyugodtan múlt időben, hiszen az Embracer Group mai közleménye szerint pontot tettek az ügylet végére, vagyis innentől ez a cégcsoport rendelkezik az imént felsorolt stúdiók és szellemi termékek felett. De szintén a svédeknek termeli már a bevételt több mint 50, korábban kiadott játék.

Hirdetés

A tranzakció részeként megszerzett IP-k közül leghamarabb a Tomb Raider bővül új felvonással, az Unreal Engine 5-re épülő epizódon már javában dolgozik a Crystal Dynamics a Marvel's Avengers támogatása, valamint az Xbox Game Studiosnak végzett bérmunka (a Perfect Dark reboot fejlesztésének oroszlánrészét viszi a csapat a The Initiative stúdióval karöltve) mellett. Ami a többi, a közleményben is nevesített szériát illeti, az Embracer Group eddig módszereit alapul véve élünk a gyanúperrel, hogy mielőtt zöld lámpát kapna egy-egy teljes értékű új játék, új generációs remasterekkel vagy remake-ekkel teszteli a piacot, felmérve, hogy van-e rájuk kereslet.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Egyébként nem a most lezárult üzlet a konglomerátum egyetlen nagyszabású bevásárlása időn, nemrég csapott le ugyanis sok más mellett A Gyűrűk Ura és A hobbit jogait birtokló Middle-earth Enterprisesra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)