Hirdetés

Mostantól hiába keresik az üzletekben az Electronic Arts játékait az oroszok

|

A FIFA és a Battlefield kiadója is Ukrajnával vállal szolidaritást.

Hirdetés

Minden jel szerint meghallgatásra talált az az ukrán kérés, hogy a játékipar szereplői az orosz közvéleményre gyakoroljanak nyomást annak érdekében, hogy befejeződjék a háború. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Bloober Team és a CD Projekt sem ad el többé játékot orosz, illetve belarusz vásárlóknak. De náluk jóval nagyobb halak is hasonló döntésre jutottak az amerikai, EU-s és más kormányok által meghozott szankciókkal összhangban.

A Microsoft például nem értékesíti termékeit és szolgáltatásait Oroszországban, amibe a Windowstól a Microsoft 365-ön át az Xbox konzolokig minden beleértendő. Ugyanilyen vállalásról tett bejelentést kevéssel ezelőtt az Ukrajna mellett kiálló Electronic Arts is.

Hirdetés

Néhány nappal azt követően, hogy kiebrudalta a FIFA-ból és az NHL-ből az orosz, illetve fehérorosz csapatokat, az általa kiadott játékok forgalmazását is leállította a két országban. A tiltás vonatkozik a játékbeli tartalmakra és virtuális fizetőeszközökre is.

"Még mindig megdöbbenten állunk az Ukrajnában kibontakozó konfliktus láttán, és csatlakozunk a világ minden tájáról felszólaló hangokhoz, amelyek békét kérnek és az invázió befejezését. Ukrajna népe mellett állunk."

- olvasható az EA közleményében.

"Elsődlegesen a régióban tartózkodók biztonsága miatt aggódunk, különös tekintettel kollégáinkra és partnereinkre, és szeretnénk megérteni, hogyan nyújthatnánk nekik még több segítséget a már életbe léptetett programjainkon túl. Úgy döntöttünk, hogy leállítjuk játékaink, tartalmaink (köztük a virtuális fizetőeszközök) értékesítését Oroszországban és Belaruszban, amíg a konfliktus tart. Ennek eredményeként az Originen, az EA appon és a játékbeli boltokon keresztül sem lehet megvásárolni játékainkat és tartalmainkat. Partnereinkkel együttműködve azon dolgozunk, hogy a címeink az ő boltjaikból is lekerüljenek a régióban."

A kiadó az imént bejelentett tiltáson, valamin az EA Sports címeit érintő változtatásokon túl további lépéseket mérlegel. Ezekről a későbbiekben ad majd tájékoztatást.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)