Hirdetés

Nagyon megérte a Monkey Island sorozat feltámasztása

|

Rekordot állított be a Return to Monkey Island - igaz, nem volt nehéz dolga.

Hirdetés

Egy hónappal ezelőtt jelent meg a Return to Monkey Island, az 1990-ben indult Monkey Island sorozat hatodik része, aminek elkészítését maga a széria atyja, Ron Gilbert és csapata felügyelte. A végeredményt a kritikusok és a játékosok is kifejezetten jónak találták, 87 pontos szakmai pontszámát elnézve akár még az év végi díjátadókon is viszontláthatjuk (és a 7.3-as felhasználói pont sem rossz, de a talán a steames Nagyon pozitív értékelés többet elárul).

Ennél is fontosab, hogy a játéknak sikerült megdöntenie egy korábbi rekordot: ez lett a Monkey Islandek történelmének leggyorsabban fogyó epizódja.

Hirdetés

A hírt stílszerűen a vadul gesztikuláló Stan S. Stanman szállította egy twitterre kirakott videóban.

Konkrét számok nem ismertek, de az, hogy sikerült rekordot dönteni, több okból sem meglepő. A rajongók a Monkey Island II óta megjelent próbálkozásokat nem értékelték annyira, de egyébként is más volt akkor még a piac, mint most, amikor mindenki mindent megvásárolhat két kattintással.  A digitális értékesítést már nem vetik meg annyian, mint 2009-ben, amikor az előző, Tales of Monkey Island című rész megjelent.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)