Hirdetés

Nagyon merész vállalást tett Phil Spencer a Call of Duty playstationös jövőjével kapcsolatban

|

Jim Ryan pezsgőt bonthat, ha tartja magát ehhez a Microsoft Gaming első embere.

Hirdetés

Attól a pillanattól fogva, hogy a Microsoft bejelentette az Activision Blizzard felvásárlására irányuló szándékát, azt találgatják a játékosok, hogy vajon mi lesz a Call of Duty franchise sorsa, exkluzívvá válik-e egy idő után, vagy multiplatform marad. S bár a redmondiak számtalanszor elmondták, hogy az ő szemükben a folyamatban lévő akvizíció sokkal inkább a Kingről és a mobiljátékok piacáról szól, a versenyjogi vizsgálatok és a szériának köszönhető bevételeit érthető módon féltő Sony aggodalmának középpontjában változatlanul a Call of Duty áll.

Míg a brazilok és a szaúdiak nem gördítettek akadályt az ügylet útjába, addig a brit CMA előzetes véleménye nem sok jóval kecsegtetett a Microsoft tervei számára, ezért nem lepődnénk meg, ha kiderülne, hogy Phil Spencer legújabb kijelentését a végső döntését 2023 tavaszára halasztó hatóság megpuhításának szándéka motiválta.

Hirdetés

A Same Braine YouTube-csatornának nyilatkozó ügyvezető ugyanis vállalta, hogy mindaddig érkezni fognak Call of Duty játékok PlayStationre, amíg lesz konzol is, amire megjelenhetnek.

"Nem vesszük le a Call of Duty-t a PlayStationtől, nem ez a szándékunk, addig semmiképp, amíg létezik PlayStation konzol, amire kiadhatjuk. Ehelyett továbbra is szállítjuk PlayStationre a Call of Duty-t, ahogy a Minecrafttal is tettünk, amióta a miénk. Ahelyett, hogy csökkentettük volna a platformok számát, amin játszható, még növeltük is, amiből véleményem szerint profitált a Minecraft közössége. Ezt akarjuk tenni a Call of Duty-val is az elkövetkező években"

- utalt Spencer arra a nem titkolt vágyára, hogy a CoD utat találjon a Switchre az Activision Blizzard felvásárlása után. Arra viszont számítani lehet, hogy az Xboxnak megmarad a Game Pass nyújtotta előnye, míg tehát más platformokon 70 euróba kerülnek a játékok, addig a szolgáltatás előfizetői már a havidíj ellenében játszhatnak velük.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)