Hirdetés

Nagyot nőtt az Xbox Game Pass a Sony szerint, a PlayStation Plus a fasorban sincs hozzá képest

|

A Microsoftéhoz viszonyítva igyekszik jelentéktelennek beállítani saját előfizetéses szolgáltatását a Sony.

Hirdetés

Nem tudjuk, hogy amikor a Microsoft bejelentkezett az Activision Blizzardért és ezzel együtt a kiadó minden szellemi tulajdonáért, valamint több ezer fős fejlesztői bázisáért, akkor Redmondban sima akvizícióra számítottak, vagy pontosan arra, ami most is történik. Míg ugyanis egyes országok versenyjogi hatóságai nem gördítenek akadályt a felvásárlás elé, addig a legfontosabb piacokon (az Egyesült Államokban, az Európai Unióban, az Egyesült Királyságban és Kínában is) nagyítóval vizsgálják a potenciális hatásokat, különös tekintettel a konkurensek és a felhasználók helyzetére.

E folyamat részeként a Microsoft mindent elkövet, hogy a valóságosnál kisebbnek tüntesse fel az ügylet jelentőségét, miközben a felvásárlást leghangosabban ellenző Sony ennek az ellenkezőjére törekszik, túldimenzionálva a szerinte káros következményeket.

Hirdetés

Ennek részeként a konzolpiacot magabiztosan vezető PlayStation gyártója azt közölte a brit CMA-val, hogy az Xbox Game Pass tetemes előnyre tett szert PlayStation Plusszal, pontosabban annak Extra és Premium csomagjaival szemben.

"A Microsoftnak máris jelentős az előnye a játékelőfizetéses szolgáltatások területén. A konzolos Xbox Game Pass és az Xbox Game Pass Ultimate előfizetőinek száma elérte a 29 milliót, és várhatóan tovább fog növekedni. A PlayStation Plus előfizetéses csomagjai jelentős lemaradásban vannak."

Ha a Sony számai nem teljesen légből kapottak, hanem megfelelnek a valóságnak, az azt jelenti, hogy január óta legalább 4 millióval nőtt a Game Pass-előfizetők száma, ráadásul, ebben a megfogalmazás szerint nincsenek is benne azok, akik a PC Game Passt választották.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hogy eközben miként teljesít a PlayStation Plus, arról a Sony legutóbbi pénzügyi beszámolója árulkodott, mely szerint a PSN-felhasználók száma meghaladta a 100 milliót, a PS Plus-előfizetőké viszont 47,3 millióról 45,5 millióra esett vissza a szolgáltatás megújulását követően. Ezen belül az egyes csomagok megoszlása nem ismert.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)