Hirdetés

Ezért távozott a The Last of Us rendezője

|

Bruce Straley egy interjúban beszélt arról, hogy pontosan mi is állt a meglepő távozása hátterében.

Hirdetés

A 2013-ban megjelenő The Last of Us akkora siker volt, hogy a Bruce Straley és Neil Druckmann alkotta rendezőpárosból gyakorlatilag azonnal sztárt csinált, akiket innentől kezdve mindig együtt emlegetett a játékipar. Ezután hihetetlenül meglepő volt, amikor Bruce Straley tavaly elhagyta a céget, de most végre megtudhatjuk, hogy miért hozta meg ezt a döntést.

Hirdetés

Straley a Kotaku Splitscreen podcastjában jelent meg, ahol elárulta, hogy főképp azért hagyta ott a Naughty Dog csapatát, mert az Uncharted 4 fejlesztése hatalmas nyomást helyezett a vállára:

"Elkezdődött az Uncharted 4 fejlesztése és fel kellett ismernem, hogy míg korábban a saját elhivatottságom vezérelt, ezúttal inkább az járt a fejemben, hogy hogyan tudnék eleget tenni a csapatnak és a cégnek."

Ha visszaemlékeztek, az Uncharted 4 munkálatai már egy ideje folytak, mikor Straley és Druckmann végül csatlakoztak a projekthez, ami azt jelenti, hogy nekik már jóval kevesebb idejük volt arra, hogy egy ütős játékot tegyenek le az asztalra, ez pedig szintén nehezítette Straley helyzetét:

"Ki kellett adnunk a játékot és mindenképpen jónak kellett lennie, hogy ne hozzon szégyent a Naughty Dog hírnevére. Így visszatekintve úgy érzem, hogy inkább a csapatért vállaltam el, mint magamért. Két évig tartott megcsinálni azt a szörnyeteget és a legnehezebb projekt volt, amin valaha dolgoztam. Az Uncharted 4 után egyszerűen úgy éreztem, hogy 'úristen, itt az ideje egy kis szünetet tartani.'"

Jó hallani, hogy Straley-nek semmiféle összetűzése nem volt a céggel, ugyanakkor szomorú, hogy ez a remek játék neki éppen a kiégést jelentette. 

Remélhetőleg Straley vissza fog térni a játékiparba (még ha nem is a Naughty Doghoz), hiszen hatalmas tehetségről van szó, kíváncsian várjuk, mibe vág majd bele.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)