Hirdetés

Neked egy sem jutott, közben 4 és fél millió PlayStation 5 talált gazdára már 2020-ban

|

A Sony Interactive Entertainment elkészítette aktuális pénzügyi jelentését, a számok elég szépek.

Hirdetés

A Sony korábban azt a célt lőtte be magának, hogy 2021 márciusáig mintegy 7,6 millió PlayStation 5 konzolt tudnak majd eladni. Egyelőre csak a 2020-as számokat ismerjük pontosan, de ezek fényében nagyon úgy tűnik, hogy ez simán összejöhet.

Sony Interactive Entertainment pénzügyi jelentése alapján ugyanis 2020. december 31-vel bezárólag összesen 4,5 millió PlayStation 5 talált gazdára világszerte. Ez persze szép summát jelent, de ne feledjük el, hogy jelenleg még az összes PS5-öt veszteséggel árulják a japánok, magasabb az előállítási költség, mint a konzolok ára.

Hirdetés

A PS5 startja a fenti számok alapján megegyezik a PlayStation 4 2013-as kezdésével, ami nagyon szép teljesítmény annak tükrében, hogy akkor nem küzdött éppen az ipar egy világjárvánnyal. Nyilván nagyon fájó, ha az ember nem tudja levenni a polcról az áhított PlayStation 5-öt, de közben nem szabad elfelejteni azt, hogy a világon ez millióknak sikerült, a Sony nem kevés konzolt küldött a boltokba, és azokat azonnal el is kapkodták.

Mindezekkel párhuzamosan a PlayStation 4 konzolok szépen lassan elérték világszinten a hihetetlen, 115 milliós eladási mutatót. Kíváncsian várjuk, saját generációjának legvégén vajon a PS5 is képes lesz-e majd erre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)