Hirdetés

Nekimentek a részvényesek a Netflixnek, amiért a vezetők elhallgatták az igazságot

|

Mivel a befektetők úgy látják, hogy a Netflix félrevezette őket, perre viszik az ügyet.

Hirdetés

Tíz év után először publikált negatív számokat a Netflix, amely fennállása óta minden korábbi negyedévben több új előfizetőt nyert, mint ahányan lemondták a szolgáltatást. Az orosz és fehérorosz piacról való kivonulással járó 700 ezres veszteséget már nem tudta ellensúlyozni az erősödő konkurencia (Disney+, HBO Max stb.), és a fizetőeszközök gyors értékvesztése (gy.k.: infláció) miatt egyre lassuló ütemben zajló növekedés. Emiatt pedig 2022 első negyedévében 221,84 millióról 221,64 millióra apadt az előfizetők száma.

Ez elsőre nem is tűnik vészesnek, pláne a körülményeket figyelembe véve, ám ha mellétesszük, hogy a Netflix előrejelzése alapján a következő három hónapban további két milliós csökkenés várható, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy nagyobb a baj, és nem csupán aprócska megingásról van szól.

Hirdetés

Erre vezethető vissza az is, hogy a piacvezető streaming platform harcot hirdetett a jelszómegosztás ellen, reklámokkal teli csomagot fontolgat, és még a megszokottnál is nagyobb arányban kaszálja el a saját gyártású produkciókat, sőt olyan projekteket állít le, amelyek nem is olyan régen kaptak zöld utat. Egyébiránt túl azon az okon, amiért Elon Musk szerint nézhetetlen a Netflix, a legnagyobb kritikát az a gyakorlat váltotta ki, hogy a szolgáltató egyszerűen nem hagy elég időt a közönségüket lassabban megtaláló sorozatoknak.

A cégvezetést nyomasztó gondokhoz nemrég egy újabbat is felírhattunk, miután több részvényes is beperelte a Netflixet. Érthető a befektetők haragja, hiszen az említett negyedéves jelentést követően 35 százalékot vesztettek értékükből a tőzsdén forgó papírok, sőt ha a tavaly novemberi 691,69 dolláros csúcsot nézzük, akkor a részvényesek pénzének 67 százaléka füstölt el fél év alatt. Ezért aztán kedden az Imperium Irrevocable Trust tagja, Fiyyaz Pirani vezényletével beadtak egy keresetet a San Francisco-i bíróságon, amelyben azzal vádolják a Netflix vezetőit, hogy tudatosan félrevezették a befektetőket, szándékosan tartottak vissza nem nyilvános információkat, és valótlan kijelentéseket tettek a cég jövőbeli kilátásaival kapcsolatban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)