Hirdetés

Nem adja fel az egyedi, fekete PlayStation 5 gépeket értékesítő cég a Sony elleni harcot

|

A CMP Shells nevű vállalat tavaly október óta harmadjára váltott nevet, hogy a Sony ne perelhesse be.

Hirdetés

A CMP Shells nem az első cég, amely valamilyen módon fekete PS5-ök eladásával igyekszik betörni a piacra. A PlayStation 2 ihlette dizájnt készítő SUP3R5 izgalmas ötlettel állt elő, de a vállalkozás bebukott, és törölni kellett az összes előrendelést. A CMP viszont már a saját szabadalom elfogadására vár, hogy terméke védve legyen a Sony jogi csapatától.

A CMP Shells először PlateStation5.com néven próbálta értékesíteni a PS5-re tervezett egyedi fekete burkolatot, de az eredeti terméknévhez való túlzott hasonlóság miatt újra kellett gondolni az ötletet.

Ezután CustomizeMyPlates.com néven folytatta a vállalat, viszont a Sony felhívta rá a figyelmet, hogy periféria gyártással megszegik a PlayStation szellemi tulajdonát. A japán cégóriás perrel fenyegetett, amennyiben tovább folytatja a gyártó az árusítást, így újabb változtatást kellett eszközölni.

Hirdetés

A cég hivatalosan újra nevet váltott a jelenlegi CMP Shellsre, és január 18-tól kezdve újból árulja a PS5 perifériát. A CMP elmondta, hogy a vállalat vár a szabadalmuk jóváhagyására, miután már nem fogják megszegni a PlayStation 5-re vonatkozó szellemi tulajdonjogot.

Sőt, a CMP állítása szerint a saját előlapjuk még jobb szellőzést biztosít, mint az alapgépek, és mivel nem másolta mások dizájnját, így védve van a bepereléstől. A cég első körben 1000 darab előlap gyártását tervezi brit és kínai gyártókkal, majd a rendelések függvényében igyekeznek gyorsítani a produkción.

Az egyik egyedi előlaphoz még egy Ragnarok matricát is terveznek, ami egyértelműen a God of War folytatására utal. Kérdés, hogy ez mennyire fogja majd a Sony-t foglalkoztatni a további jogi eljárások függvényében.

A CMP Shells mellett a kanadai székhelyű Dbrand vállalat is egyedi, különböző színben elérhető PS5 előlapok gyártásába kezdett. A cég képviselője Redditen válaszolt a vásárlók kérdéseire, és kiemelte, hogy a Sony nem tudja őket beperelni a termék gyártása és értékesítése miatt. Erről nyilván más a Sony véleménye, meglátjuk a folytatást.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)