Hirdetés

Nem bírja a versenyt a Steammel és az Epic Games Store-ral a GOG, ezért változások jönnek

|

A CD Projekt digitális áruháza alulmaradt a riválisokkal szemben, más megoldás híján visszatér a már egyszer bevált formulához.

Hirdetés

A Cyberpunk 2077 botrányát még ki sem heverte teljesen a CD Projekt, máris itt a következő pofon. A cég pénzügyi eredményei szerint a 2008-ban, Good Old Games néven indult áruháza ugyanis 1,14 millió dolláros veszteséget könyvelt el az előző negyedév során, és korábban is hónapokon keresztül negatív volt a mérlege.

Emiatt a vállalatnak lépnie kellett a CD Projekt pénzügyi igazgatója, Piotr Nielubowicz bejelentette, hogy milyen döntéseket hoztak meg a GOG jövőjének érdekében.

Hirdetés

Mint ahogyan azt Nielubowicz kifejtette, két fontos elhatározásra jutottak: egyrészt a GOG-nak az alapvető üzleti tevékenységére kell ismét fókuszálnia, azaz visszatérnek az általuk kiválogatott, másolásvédelemtől mentes videojátékok árusítására, másrészt ezzel a megközelítéssel összhangban változások lesznek a csapatstruktúrában is, vagyis át fogják helyezni a GOG.comon dolgozó munkatársak egy részét a vállalat más területeire - elbocsátásokról nem esett szó. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A GOG tehát már nem próbál versenybe szállni a piacon lévő nagyobb halakkal (mint a Steam vagy az Epic Games Store), ehelyett inkább arra koncentrál, ami annak idején népszerűvé tette, vagyis a DRM-mentes játékokra, a régi PC-s klasszikusokra, amelyek a modern rendszereken is gond nélkül mennek. Mint azok a klasszikus Star Trek játékok, amik nemrég kerültek fel és hibátlanul játszhatóak Windows 10-zel is. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)