Hirdetés

Nem csak a Microsoft, a Sony is reklámokkal pakolná tele a játékokat

|

Lehet, hogy az Xbox játékok mellett a PlayStation felhozatalának tagjaiban is találkozhatunk majd a pályába épített reklámokkal.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt írtunk arról, hogy a Business Insider úgy értesült, a Microsoft elkezdett fejleszteni egy technológiát, melynek segítségével a fejlesztők úgy helyezhetnek el valódi reklámokat a játékokban, hogy azok ne lógjanak ki a környezetből. Hirdetőtáblákon láthatnánk termékeket, ami még annyira talán nem is lenne zavaró, ha ízlésesen tudják implementálni.

Most a Bloomberg kérdezte meg forrásait, akik arról meséltek, hogy a Sony már másfél éve fejleszt egy hasonló rendszert, és lehet, hogy idén be is veti.

Hirdetés

Állítólag már a tesztelés zajlik, és elsősorban free-to-play játékokban számíthatunk a megoldás felbukkanására. A hirdető partnerek egy privát oldalon vásárolhatnának felületet. Külön fontos, hogy a hirdetések organikusnak tűnjenek, illeszkedjenek a világba.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Azt még a Sony sem tudja, hogy szeretne-e a bevételből részesedést, vagy beéri azzal, hogy a fejlesztőknek és a kiadóknak pénzért adja a felhasználókról gyűjtött adatokat, melyek segítségével a hirdetéseket tudják célozni (tehát semmi személyes, semmi olyan, ami alapján valaki egyénileg beazonosítható, csak általános dolgok, mint a kor, a tartózkodási hely, a játékos szokások stb.). Állítólag a cég azt is megválasztja, melyik adtech céggel dolgozik együtt, és kerüli azokat, akik maguk is adatokat gyűjtenének.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)