Hirdetés

Nem csak a PlayStationnek ígér 10 évnyi Call of Dutyt a Microsoft, örülhetnek másik platformok játékosai is

|

A redmondiak a Nintendo és a Steam áruház támogatását is folytatni fogják, ha sikerül felvásárolniuk az Activision Blizzardot.

Hirdetés

Januárban lesz egy éve, hogy berobbant a hír az Activision Blizzard Microsoft általi felvásárlásáról, amelynek az eredeti tervek szerint jövő nyárig kellene lezárulnia, ha a világszerte vizsgálódó versenyhatósági hatóságok is rábólintanak a dologra.

A 68,7 milliárd dolláros akvizíció legforróbb témája a Call of Duty franchise sorsa, az üzlet ellenzői ugyanis attól tartanak, hogy a Microsoft idővel Xbox/PC exkluzívvá teszi az elképesztően népszerű sorozatot, ártva ezzel a versenynek és a fogyasztóknak. Az ügy dinamikája ezért most nagyon leegyszerűsítve úgy néz ki, hogy a redmondiak minden elképzelhető fórumon igyekeznek beígérni ennek az ellenkezőjét, míg a felvásárlás ellen küzdő Sony azt bizonygatja, hogy nem hihetünk nekik, vagy legalábbis, hogy nem elegendőek a cég vállalásai.

Hirdetés

A Microsoft azonban nem áll le a kampányolással, most épp az Xbox platform vezetője, Phil Spencer tett két komoly ígéretet a Twitteren. A hivatalosan a Microsof Gaming vezérigazgatói posztját betöltő fejes két posztban írta meg, hogy 10 évre elköteleződtek a Call of Duty Nintendo-konzolokra való elhozatala mellett, s hogy a PC-s Steam áruházat is támogatni fogják az Xbox-szal párhuzamosan, amennyiben sikerül nyélbe ütniük az Activision-akvizíciót.

Az utóbbinak mindenképp örülhet a Microsoft Store-tól idegenkedő PC-s tábor, az előbbi pedig kifejezetten érdekes is, hiszen az utolsó nintendós Call of Duty a megboldogult Wii U-ra is portolt Ghosts volt még 2013-ban.

A Nintendo aktuális üdvöskéje, a Switch esetében ugyanakkor nehezen elképzelhető, hogy a burkolata alatt izzadó Nvidia Tegra chip meg tudna birkózni a kortárs és a jövőbeli CoD-okkal, így Spencer ígérete valószínűleg a felhőn át történő futtatásra vonatkozik, amit már több cím is (pl. Control, Resident Evil Village, Dying Light 2) használ a hibrid konzolon.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A bejelentés mindenesetre nem teljesen váratlan, a Microsoft Gaming első embere ugyanis már októberben is kijelentette, hogy szívesen látná a Call of Duty franchise-t a Nintendo Switchen. Ami pedig a későbbieket illeti, a belengetett 10 éves idősávban a japánok még előállhatnak egy olyan vassal, ami natívan is képes megmozdítani a háborús FPS valamelyik felvonását.

Mindennek persze csak akkor van jelentősége, ha a redmondiaknak sikerül meggyőzniük a versenyfelügyeleti kapuőröket, melynek kapcsán az európai uniós vizsgálat esetében leghamarabb tavasszal születhet döntés.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)