Hirdetés

Nem kizárt, hogy az Xbox-exkluzívok árai is emelkedni fognak

|

A fejlesztési költségek emelkedését természetesen a Microsoft sem tudja megakadályozni, de a drágulás kérdésében egyelőre még nem látják tisztán a jövőt.

Hirdetés

Nem állítjuk, hogy örömtáncban törtünk ki, amikor megtudtuk, hogy a PlayStation 5 játékok esetében sokkal többet kell fizetnünk, mint azt az elmúlt másfél évtizedben megszokhattuk, de be kell látnunk, hogy a drágulás egy ideje ott lógott a levegőben. Egyelőre csak a Sony jelentett be áremelést, azonban nincs kizárva, hogy az Xbox játékok esetében is jobban a zsebünkbe kell majd nyúlnunk.

A cég pénzügyi vezetője, Tim Stuart egy interjúban beszélt arról, hogy a Microsoft is elgondolkozott azon, megemeljék-e az általuk kiadott játékok árait. Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy nem jutottak dűlőre a kérdésben. A fejes szerint még nem állnak készen, hogy ilyen jellegű bejelentést tegyenek, de nemsokára előállnak a farbával.

Hirdetés

Szerinte az, hogy a riválisok emelik az árakat, egy teljesen érthető dolog, hiszen pár generáció óta nem változtak a játékok árai. Szerinte minden kiadónak szembe kell néznie a fejlesztési és kiadási költségek emelkedésével, melyeket nem tudnak feltétlenül a növekvő eladásokból és a különböző monetizácikból fedezni.

A Sony mellett még a Take-Two jelentette be, hogy elkövetkezendő játékaik esetében magasabb árcédulára kell számítanunk, és ha a Microsoft is követi ezt az utat, akkor jó eséllyel náluk sem kerül majd kevesebbe egy új cím. A cég esetében egy ilyen drágulás azonban még több embert terelhet a Game Pass felé, melynek viszonylag alacsony havidíjával könnyedén megkerülhető az áremelkedés.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)