Hirdetés

Nem lehet most megvenni a Final Fantasy XIV-et, mert túl sokan akarnak vele játszani

|

A Square Enix kénytelen szüneteltetni a Final Fantasy XIV forgalmazását.

Hirdetés

2013 óta fut a Final Fantasy XIV: A Realm Reborn című MMORPG, de idén új erőre kapott, részben annak köszönhetően, hogy a játékosok most nem kedvelik különösebben sem az Activision Blizzardot, sem az általa futtatott World of Warcraftot. A Square Enix egyfelől nagyon örül az érdeklődésnek, másrészt viszont kénytelen volt meghúzni a határt, mert nem képes a szerverkapacitást olyan ütemben bővíteni, ahogy kellene.

Hirdetés

A kiadó ideiglenesen felfüggesztette a játék árusítását, mert óriási sorok állnak, mióta december 7-én megjelent az Endwalker kiegészítő, és nem tudják ezt kezelni. Nem képesek újabb adatközpontot üzembe helyezni, a félvezetők hiánya miatt ez most egyszerűen nem megoldható.

"Habár a szokásosnál sokkal több pénzt költünk most, a torlódás megoldására tett törekvéseinket hátráltatja a szerverekhez szükséges alkatrészek hiánya."

- nyilatkozott Naoki Yoshida, a játék producere. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Jelezte továbbá, hogy a digitális és a dobozos értékesítést egyaránt leállítják, és a legtöbb hirdetést is lekapcsolják, de vannak, amiket természetükből adódóan nem tudnak. Köszönik a játékosok türelmét és megértését. 

Amíg a helyzet nem rendeződik, az aktív előfizetők előnyt élveznek, az ingyenes próbaverziót használók pedig háttérbe szorulnak. Nem tudni, mikorra várható javulás.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)