Hirdetés

Nem örülnek a befektetők, hogy 200 millió dolláros bónuszt kapott az Activision Blizzard vezérigazgatója

|

Már korábban is szóba jött, hogy Bobby Kotickot talán túlfizetik.

Hirdetés

Nemrég derült ki, hogy közel 190 alkalmazottnak mondhattak fel az Activision Blizzardnál, ebből többtucatnyinak az e-sport- és élő eseményes részlegről, nekik a koronavírus-járvány teremtette kihívásokra hivatkozva. Ezzel szinte egyidőben a GameSpot a cég vezérigazgatójának 200 millió dolláros bónuszáról cikkezett, illetve arról, miért is nem örül ennek továbbra sem a CtW befektetési csoport.

Bobby Kotick egy, a szerződésében lévő kiskapunak köszönheti a masszív kifizetést. Ennek, valamint a részvények szűk másfél év alatti 66%-os emelkedésének hála Kotick elvileg akkor is megkapja több évre, egészen 2017-ig visszamenőleg teljesítmény alapú bónuszának teljes egészét, ha eközben a megszabott mérföldköveket nem is érte el a cég.

Hirdetés

Közleményében az Activision Blizzard-részvényeseket is képviselő CtW ugyan dicséretre méltónak tartja a részvényár emelkedését, de ugyanarra a következtetésre jutott, mint tavaly (amiről ebben a cikkünkben írtunk): hogy ez önmagában még nem indokolja azt, hogy tényleg ennyi járna Koticknak, elvégre nem biztos, hogy közvetlenül őneki köszönhető az árfolyam-növekedés. Szerintük ennek sok más oka is lehet, például az, hogy a koronavírus-járvány eleve sokat lökött a játékiparon és annak szereplőin, ami mind vezetői készségektől, mind stratégiai döntésektől független folyamat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)