Hirdetés

Nem sokáig maradhatott a Steamen a The Sinking City kalózverziója

|

Folytatódik a fejlesztő és a magát kiadónak tekintő forgalmazó hajmeresztő csetepatéja.

Hirdetés

Egy hétig sem húzta a Steamen a The Sinking City legújabb feltöltése, a Valve ugyanis szerdán eltávolította az áruházból. A lépés mögött a fejlesztő Frogwares kérése állhat, akik már napokkal korábban figyelmeztettek, hogy senki ne vegye meg a játékot, mivel a kiadó Nacon (az egykori Bigben Interactive) egy kalózverziót árul a platformon.

A Nacon és a Frogwares 2019 óta harcol egymással a lovecrafti horrorkaland tulajdonjogáért. A fejlesztő álláspontja, hogy a fizetéssel elmaradó francia partnere már a kezdetek óta csupán forgalmazói szerepet lát el, míg a Nacon a "master verziót" követelve igyekszik megszerezni a sajátjának tekintett játékot. Az ukrán fejlesztő viszont ezt megtagadta, a perre vitt ügy pedig odáig fajult, hogy a kiadó/forgalmazó végül egy crackelt, átvariált változatot töltött fel a Steamre 60%-os leárazással. Ez mellesleg már a Nacon harmadik illegális próbálkozása volt.

Hirdetés

A Valve azonban csak 6 napig asszisztált a kiadó legújabb kísérletéhez, a The Sinking City termékoldalán ugyanis ma már csak egy átirányítás fogadja az érdeklődőket. Doug Lombardi, a Valve marketingért felelős alelnöke a Vice-nak megerősítette, hogy a február 26-án feltöltött verziót egy DMCA szerzői jogi figyelmeztetésre reagálva törölték a kínálatból.

Hogy végül ki szerzi meg a The Sinking Cityt, az továbbra is kérdéses, mivel a per jelenleg is tart a francia bíróságon. Az előzmények tükrében viszont cseppet sem lenne meglepő, ha újabb hajmeresztő fordulatokkal szolgálna a kacifántos történet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)