Hirdetés

Nem szárnyalnak a PlayStation 5 eladásai

|

A Sony legfrissebb pénzügyi jelentése alapján nem hasít a konzol a boltokban, a vállalat a videojátékokat nevezte meg okként.

Hirdetés

Talán már nem jelent akkora kihívást PlayStation 5-höz jutni, mint korábban, de ez nem jelenti azt, hogy a Sony fellélegezhetne az eladások szempontjából, sőt. A vállalat legújabb pénzügyi jelentése rámutat, hogy a konzol gyártásának beígért gyorsulása csak részben valósult meg: a június 30-ával zárult pénzügyi negyedév során 2,4 millió konzol került leszállításra, ami csak kis mértékben haladja meg a tavalyi év azonos időszakában felvonultatott 2,3 millió példányt. 

Hirdetés

A Sony korábbi előrejelzései 18 millió konzol eladásával számoltak az aktuális pénzügyi évre vonatkozóan (szemben a 2021-es 11,5 millióval), ám a jelenlegi mutatók alapján könnyedén megeshet, hogy ennél szerényebb végeredménnyel kell majd "beérniük", hiszen a következő három negyedév alatt közel 16 millió konzolt kellene értékesíteniük az áhított cél eléréséhez. 

A cég ennek ellenére nem módosította a becsléseit, noha a játékeladások sem úgy alakulnak, ahogy szeretnék, hiszen az elmúlt negyedévben 47,1 millió PS5-ös és PS4-es játék talált gazdára, szemben a tavalyi 63,6 millióval. 2022-ben eddig a Horizon Forbidden West és a Gran Turismo 7 jelent meg a belsős fejlesztésű kiemelt címek közül, a God of War Ragnarök és a The Last of Us Part 1 viszont még hátravan, ezek konzoleladási képességében pedig joggal bízhat a Sony. A PlayStation 5 eladásai egyébként jelenleg 21,7 millió példánynál járnak világszerte. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Érdekes a nemrég átalakított PlayStation Plus esete is, mivel 47,3 millió főre rúgott az előfizetők száma, ami körülbelül egymillióval több, mint tavaly ilyenkor, viszont százezerrel kevesebb, mint az előző negyedévben. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy mennyien döntöttek úgy, hogy a szolgáltatás drágább csomagjait (Extra, Premium) választják.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)