Hirdetés

Nem találnád ki, melyik a világ legértékesebb fejlesztőcsapata

|

Annyit segítünk, hogy nem a Ubisoft vagy az EA kötelékébe tartozik.

Hirdetés

A legtöbben valószínűleg valamely nyugati vagy japán kiadót (jó eséllyel az Electronic Arts-ot, a Sonyt, a Ubisoftot vagy az Activisiont) mondanák elsőre, ha azt kérdeznénk, hol kell keresni a világ legértékesebb fejlesztőcsapatát. Pedig nem a konzolos és PC-s játékokban van az igazán nagy pénz, hanem a mobilos címekben: dollármilliárdok folynak be évente mikrotranzakciókból, alkalmazásokon belüli vásárlásokból, és ez főleg a kínai felhasználóknak köszönhető. 

Ennek ismeretében nem meglepő, hogy a Reuters szerint a "világ legnagyobb fejlesztőstúdiója" (és itt nem létszámot, hanem bevételt kell nézni) a Tencent ernyője alá tartozó Timi Studios. 2020-ban több mint 10 milliárd dollárt, mintegy 3,1 billió forint bevételt generáltak, egyebek mellett a Call of Duty Mobile-ból és a Honor of Kings című MOBA-ból.

Hirdetés

A Tencent videojátékos üzletága egyébként 48,4 billió forintnak megfelelő összeget termelt 2020-ban, és mivel a vállalat továbbra is lelkesen fektet be különböző cégekbe, már csak emiatt is várható, hogy jobb évet zárnak idén. Legutóbb a Bohemia Interactive-ban lettek részvényesek, de egyebek mellett a Riot Games, a Supercell, az Epic Games, a Klei Entertainment és a Digital Extremes is részben nekik termel, mi több, öt százalékot birtokolnak az Activision-Blizzard részvényeiből.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)