Hirdetés

Nem találod ki, miért veszíthet el a Disney+ hamarosan több millió előfizetőt

|

Kulcsfontosságú tartalmakra vonatkozó licitháborút bukott el a szolgáltató, jelentős visszaeséssel számolnak a befektetők.

Hirdetés

Múlt héten már Magyarországon is hivatalosan elindult a Disney+, ami hatalmas adatbázissal, rengeteg filmet, sorozatot, rajzfilmet és dokumentumfilmet kínál a felhasználók számára. Sőt, a közeljövőben még több tartalommal fog gazdagodni amellett, hogy így is bőven lehet válogatni.

A streaming szolgáltató nem panaszkodhat a globális előfizetői számaira, viszont egy nemrég elvesztett licitháború miatt jelentős piactól, akár 20 millió felhasználótól eshet el, így nehezebb lesz elérni a 2024-re kitűzött 260 millió fős előfizetői mérföldkövet.

Hirdetés

A Bloomberg értesülései alapján kiderült ugyanis, hogy a Disney+ a Paramount Global és a Reliance Industries ellenében elvesztette az Indian Premier League, vagyis a legnépszerűbb és legrangosabb indiai krikettliga közvetítési jogait. Az indiai piac hatalmas jelentőséggel bír, hiszen a régióban elérhető Disney+ Hotstar közel 50 millió egyedi előfizetőt számlál. A krikett közvetítések pedig döntő szerepet játszottak ebben, ugyanis messze ez a legnézettebb sport mind közül az egész országban - demográfiai adatoktól függetlenül is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A beszámolók alapján a Disney úgy kalkulál, hogy az IPL közvetítési jogok elvesztésének következménye akár 20 millió előfizető búcsúját is jelentheti. Bár a médiavállalat több indiai televíziós csatornán is megtartotta a jogokat, a streaming platform növekedése jelentősen lassulhat a közeljövőben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)