Hirdetés

A Netflix ismét árat emel

|

Két év után megint kissé feljebb csavarja a szolgáltató az előfizetői díjakat.

Hirdetés

Az Associated Press információi alapján az egyik legnépszerűbb streaming szolgáltató, vagyis a Netflix hamarosan picit emel az előfizetői díjakon. Nem kell persze őrületes drágulásra számítani, de azért azt se felejtsük el, hogy nem is olyan régen volt utoljára áremelés, egészen pontosan 2017-ben - akkor a legolcsóbb csomag ára egyébként nem változott. 

Hirdetés

Arról egyelőre nincsenek információink, hogy a forintosított előfizetői díjak hogyan fognak alakulni. Jelenleg nálunk az alapcsomag 2490 forintba kerül, ezért egyszerre egy készüléken használható a szolgáltatás, 720p mellett. A középső csomag már 3190 forintot kóstál, de itt egyszerre két képernyőn is pöröghet a Netflix, ráadásul HD minőségben. A prémium előfizetők pedig 3990 forintért 4K filmeket nézhetnek, egyszerre akár négy eszközön. Az elvileg hamarosan esedékes drágulást a dollár ár viszonylatában ismerjük csak: az alapcsomag ára 8 dollárról 9-re, a középkategóriás verzió ára 11 dollárról 13-ra, a prémium előfizetésé pedig 14 dollárról 16-ra emelkedik. Valószínűleg hasonló mértékben drágulnak majd nálunk is a csomagok. 

Egyre jobban kiéleződni látszik a nagy streamin háború, a Netflix pedig a jelek szerint bízik abban, hogy az új versenytársak megjelenése miatt várható bevételkiesést lehetséges lesz áremeléssel kompenzálni. Nemrég az NBC is bejelentette, hogy saját streaming szolgáltatást indít, amely aktív tévés előfizetés mellett teljesen díjtalan lesz, egyébként pedig havi 12 dollárba került. Azt már régóta tudjuk, hogy a Disney saját szolgáltatása idén indul. A streaming piac tehát egyre telítettebbé válik. Érdekes lesz a következő pár év, amely során láthatóvá válik majd, hogy ki képes nagy halként tovább úszkálni ebben az egyre szűkebbé váló tengerben.

Titeket zavar az áremelés vagy ennyi azért még belefér? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)