Hirdetés

A koronavírusjárvány miatt a Netflix már többet ér, mint a Disney

|

Az elemzők szerint napi 30 millió dollárt veszít a Disney a járványhelyzet miatt, miközben a Netflix népszerűbb, mint valaha.

Hirdetés

Történelmi csúcsokat döntögetnek jelenleg a Netlfix részvényei, a streamingszolgáltató még sosem volt ennyire nyereséges, illetve értékes. Összértéke jelenleg eléri a 187,3 milliárd dollárt. Ez önmagában is remek mutató, annak fényében viszont még inkább dagadhat a Netflix vezetőségének melle, hogy ezzel sikerült lekörözniük a világ egyik legnagyobb médiaóriását, vagyis a The Walt Disney Companyt.

Hirdetés

A Disney keményen megsínyli a koronavírusjárványt, elvégre nem csak mozifilmjeinek premierjét kellett eltolnia, hanem bevételeinek egyik legfontosabb szegmense is kiesett, bezártak a szórakoztatóparkok. A szintén az egeres cég tulajdonában lévő ESPN sportcsatorna is szenved, mivel jelenleg nincsenek értelemszerűen új sportközvetítések. 

Nagy a baj, nem csoda hát, hogy a nemrég háttérbe húzódó Bob Iger visszatér a Disney élére. A Variety információi szerint így most jelenleg a Disney "csak" 186,6 milliárd dollárt ér, tehát alácsúszott a Netflix értékének. Hal Vogel elemző a The New York Timesnak elmondta, hogy a Disney jelenleg napi 30 millió dollár veszteséggel számol, ennek fényében pedig nem meglepő, hogy márciusban 6 milliárd dolláros hitelhez folyamodtak. 

Mindeközben a Netflix nem csak a pénzben, hanem az előfizetőkben is dőzsöl (a kettő értelemszerűen kéz a kézben jár). Április 21-én lesz esedékes a vállalat következő pénzügyi beszámolója, ahol 7 millió új előfizető bejelentésére számítottak korábban, de ezek a becslések még a járvány kitörése előtt születtek, szóval a végleges szám jóval magasabb lehet ennél.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)