Hirdetés

Neves játékfejlesztőket is érint a WarnerMedia és Discovery egyesülése, feldarabolják a WB Gamest

|

A Warner Bros. Interactive Entertainment több ismert stúdiót is a szárnyai alatt tudhat, az egyesüléssel azonban feloszthatják a céget.

Hirdetés

Nemrég robbant a hír, hogy az AT&T megválik a WarnerMediától, ami így összeolvad a Discoveryvel, létrehozva az Egyesült Államok egyik legnagyobb médiavállalatát. Az egyezség értelmében az AT&T 43 milliárd dollárt kap a többek között a DC Comicsot, az HBO-t, és a New Line Cinemát is birtokló WarnerMediáért, az újonnan létrejövő cég részvényeinek 71%-a az AT&T részvényeseihez kerül, az új vállalatot pedig a Discovery jelenlegi vezetője, David Zaslav irányíthatja.

A tervekre azonban még a piaci felügyeletet ellátó hatóságnak is rá kell bólintania, így egyelőre sok a kérdés az egyesülés kapcsán, melyek közül gamer szemmel a játékfejlesztők sorsa a legérdekesebb téma. A WarnerMedia égisze alá tartozó Warner Bros. Interactive Entertainment (WBIE) ugyanis több híres stúdiót is magáénak tudhat, például az Avalanche Software-t (Hogwarts Legacy), a Rocksteady Studiost (Batman Arkham-trilógia), a NetherRealm Studiost (Mortal Kombat és Injustice széria) és a TT Gamest (Lego-játékok).

Hirdetés

A teljes állomány 11 stúdióból áll, a jelenlegi tulajdonos AT&T viszont azt közölte az Axios riporterével, Sarah Fischerrel, hogy a Discoveryvel létrehozott megacégbe nem engedik át az összeset. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a WBIE-t felosztják, arról azonban nem árult el részleteket a vállalat, hogy mely csapatokra tartanának a továbbiakban is igényt, és kiket engedek át az új cégnek. 

Önmagában egyébként nem meglepő ez a stratégia, a WarnerMedia és a Discovery egyesülése ugyanis elsősorban a streaming piac meghódítását célozza, ami mellett legfeljebb csendes mellékzönge lehet a videojátékos üzletág. Az új vállalatban olyan brandek kerülnek közös fedél alá, mint az HBO, a CNN, a Discovery Channel, az Animal Planet, vagy a Cartoon Network.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)