Hirdetés

Három kiadó loot boxok miatt kapott összesen 945 000 dolláros büntetést

|

A háromból két cég a nyugati játékosok számára is jól ismert mobiljátékainak és ingyenes MMO-inak köszönhetően.

Hirdetés

A koreai kereskedelmi bizottság megtévesztő loot ládák miatt büntette meg a NextFloor (4600 dollár), a NetMarble (55 000 dollár) és a Nexon (875 000 dollár) kiadókat. A nagy része a Nexonra hárul a Dél-Koreában népszerű lövölde, a Sudden Attack miatt.

Hirdetés

A The Korea Herald jelentése szerint a Nexon egy Sudden Attack esemény során elrejtett 16 puzzle darabot loot boxokban. Aki összegyűjtötte mind a 16 darabot, az spéci tárgyakkal gazdagodott. Mint kiderült, egyes darabok nagyon alacsony, 0,5 százalékos eséllyel estek.

A kereskedelmi bizottság úgy értesült, hogy minden elem ugyanakkora eséllyel fog kiesni a dobozokból, így amikor kiderült, hogy ez nem így van, kiszabták a bírságot a Nexonra.

"Az FTC [Fair Trade Commission] intézkedései figyelmeztetésként szolgálhatnak a teljes koreai játékos szektor számára"

- írta a The Korea Herald.

A Nexon nyugaton is arról ismert, hogy a játékaiban kicsit sem fair mikrotranzakciókkal termelnek profitot. Meglátjuk, hogy a büntetés lesz-e rá bármilyen hatással.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)