Hirdetés

NFT-k kerültek volna a S.T.A.L.K.E.R. 2-be is, de elsöpörte őket a népharag

|

A GSC Game World hamar ejtette az NFT-ket a S.T.A.L.K.E.R. 2-be hozó terveit, miután a rajongók tömegesen nyilvánították nemtetszésüket.

Hirdetés

Szerdán jelentette be az áprilisban érkező, és a fotorealisztikus grafika kedvelői számára rendkívül ígéretes S.T.A.L.K.E.R. 2 mögött álló GSC Game World egy új kezdeményezése, a S.T.A.L.K.E.R. Metaverse megalakítását.

A név talán némileg félrevezető lehet, ugyanis nem VR-ban ülhettünk volna egy csernobili tábortűz köré a haverokkal dumálni, hanem NFT-ket hozott volna létre az univerzumhoz kapcsolódóan az ukrán csapat. Illetve nem kizárt, hogy a fiktív világukat tényleg bővítik a blockchaint kihasználó dolgokkal, de az biztos, hogy a S.T.A.L.K.E.R. 2-t ezek nem fogják sehogyan sem érinteni.

Az első NFT-k, amiket a játék kapcsán megvásárolhattak volna a rajongók, a fejlesztők szerint "az első metaemberek" lettek volna, ami lényegében azt jelentette volna, hogy az NFT-k tulajdonosai az arcukat kölcsönzik egy-egy játékbeli NPC-nek.

Hirdetés

Izgalmas kérdés ennek kapcsán, hogy vajon ezt a jogot az NFT-vel együtt átadtták-e volna a következő tulajdonosnak, de ezt már nem valószínű, hogy valaha is megtudjuk. A második, a S.T.A.L.K.E.R. 2-höz kapcsolódó adag NFT "rendkívül titkos genesis csomagokat" rejtett volna, de ezeknek a tartalmáról semmit nem tudtunk meg.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


És jó eséllyel már nem is fogunk, ugyanis a számos negatív visszajelzés után csütörtök éjjel ezt posztolta a S.T.A.L.K.E.R. hivatalos Twitter-fiókja:

"Kedves Stalkerek! Hallunk Titeket. A visszajelzések alapján, amiket kaptunk, úgy döntöttünk, visszavonunk minden, az NFT-khez kapcsolódó dolgot a S.T.A.L.K.E.R. 2-ből. A rajongóink és játékosaink érdekei elsődleges fontosságúak a csapat számára. Ezt a játékot azért készítjük, hogy nektek élvezetes legyen - kerüljön ez akármibe. Ha nektek valami fontos, nekünk is az. Szeretettel, a GSC Game World csapata"

-  szól a stúdió közleménye.

A stúdió egyébként korábban így fogadkozott:

"Egyik NFT-nk sem lesz korlátozó, szükséges a játékmenethez, és nem fognak semmilyen előnyt sem adni a játékmenetben. A kezdeményezésünk kizárólag arra koncentrál, hogy a modkultúrát vihessük előre, ami a S.T.A.L.K.E.R. szériában meghatározó volt az utóbbi 13 évben"

Ám ez nem győzte meg a technlógiával szemben elutasító potenciális játékosokat. Így a Discordhoz hasonlóan a GSC Game World ejtette az NFT-s terveit, de a blockchain így is garantált, hogy rengeteg játékban fog feltűnni a követlező években, Peter Molyneux mellett tulajdonképpen az össues nagyobb kiadó bejelentette már a szándékát, hogy kihasználja valahogy ezt az újdonságot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)